Nyhet

Mo i Ranas smeltedigel

Smeltedigelen Musikkfestival har et variert musikalsk program, seminar om undervannskonsert, program for barn og unge, foredrag om musikkens terapi for eldre med demens og en hel del annet.

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana skjer nå 28.-30. september. Festivalen lover «en god variasjon av lokale, nasjonale og internasjonale artister på årets festival.» Se hele programmet her.

På torsdag kan du starte dagen med gratis frokost fra kl 07:00-10:00 i gågata etterfulgt av festivallunsj kl 11:00, et samarbeid mellom Festivalnettverk Helgeland, Ranaregionen Næringsforening og Sparebank 1 Helgeland. I tillegg til gratis og hyggelig lunsj får du blant annet høre om hva festivalene betyr for samfunn og næringsliv og ringvirkninger festivaler har for samfunnet.
Litt senere holder Audun Myskja, overlege og doktorgrad i musikk, foredrag om musikkens terapi hos eldre med demens og med andre sykdommer på Rana bibliotek kl 15:30.

På kvelden kan du høre albumene Blue og Shadows and Light på Teaterkafeen kl 21:30. En hyllest av Joni Mitchell med Elisabeth Nygård, Kåre Kolve, Vigleik Storaas, Rus Pearson, Bjørnar Søreng og Ernst Wiggo Sandbakk.


«Blue» En Joni Mitchell tribute 28. september kl 21:30. Foto: Thor Egil Leirtrø.

På fredagen blir det string swing fra Italia med Accordi Disaccordi kl 20:00, og Susanne Lundeng fremfører fortellerkunst forent med jazz og folkemusikk med Nils-Olav Johansen på gitar og David Solheim på lyd kl 21:30. Lundeng holder også et foredrag om kystkultur og folkemusikk tidligere på dagen kl 15:30.


Susanne Lundeng spiller konsert 29. september kl 21:30. Foto: Martin Losvik. 

Lørdagen byr på aktiviteter for barn mellom kl 10:00-14:00, og fortsetter med et seminar om en undervannskonsert som skal fremføres av dykkere i Nord-Europas største vannfylte grottesystem i 2024. Deriblant med eneste saksofonist som har spilt på toppen av Mount Everest, Håkon William Skog Erlandsen. Seminaret om konserten er på lørdag kl 11:30.

Det blir åpen scene for unge musikere kl 15:30, DIOC Big Band med Ole Børud og Julie Dahle Aagård avslutter kvelden kl 22:30 og hyller soul med låter fra Stevie Wonder og Aretha Franklin.

Se hele programmet her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Breiflabb og babb

Barytonsaksofonist Jenny Frøysa lager julesatire med Cosmic Swing Orchestra og trommeslager Ole Mofjell snakker om Broken Compass, jazz til maten og mat til jazzen.

Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Meld deg på vårt nyhetsbrev