Nyhet

– Liten festival med store konsertopplevelser

Den åttende utgaven av Tynset Jazzfestival åpner fredag 1. september. På programmet står blant annet Liv Andrea Hauge Trio, jazzgudstjeneste, barnekonsert med Sanskriti Shrestha & Erlend Albertsen, Roraima av Sigurd Hole og Hovedøen Social Club.

På Tynset gjør de seg klare for helgens festival. Det blir tre dager med konserter på tre forskjellige scener: Tynsets gamle kino Rambu, Tynset kulturhus og Tynset kirke.

– En liten jazzfestival med store konsertopplevelser, forteller leder av festivalen, Ellen Brekken, som presenterer et bredt program for både store og små konsertgjengere.

Liv Andrea Hauge Trio åpner festivalen på Rambu fredag kveld sammen med elever fra Nord-Østerdals musikklinje. Tidligere på dagen har trioen hatt en workshop sammen med elevene for å forberede til konsert. Festivalen har samarbeid med blant annet musikklinja samt institusjonstjenesten Tjønnmosenteret, og arrangerer i tillegg barnekonsert og jazzgudstjeneste.


Hovedøen Social Club spiller konsert på Rambu etter Liv Andrea Hauge Trio 1. september. Foto: Bård Henrik Mathisen.

På ettermiddagen lørdag blir det barnekonsert med Sanskriti Shrestha og Erlend Albertsen. – Videre skal Gigaphonics sette stemninga for kvelden i New-Orleans-inspirert funkdrakt, før Valkyrien Allstars tar over og gjør det de kan best, lage helsikes god stemning, forteller Ellen Brekken.


Sigurd Hole fremfører Roraima 3. september. Foto: Ingo J. Biermann.

Søndag 3. september blir det jazzgudstjeneste kl 11:00 med Carl Petter Oppsahls jazzlitturgi fremført av Gigaphonics og forsangere av menigheten. Senere på kvelden er det TronTalks samtale med Sigurd Hole som forteller om bestillingsverket Roraima, som handler om tap av natur i regnskogen og i Rendalen. Etter samtalen fremføres verket Roraima med ensemblet.

Se hele programmet til Tynset Jazzfestival her.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev