Nyhet

Ella-prisen til Vinger og Roshauw

Oslo Jazzfestivals Ella-pris ble mandag kveld tildelt Jazznytts redaktør-team Audun Vinger og Filip Roshauw. I begrunnelsen trekker festivalen blant annet fram duoens ukentlige musikkremse Now’s The Time: – Bloggen bobler over av formidlingsglede og er uhyre kompetent skrevet. Den har blitt helt uunnværlig for de som ønsker å følge med.

Det var Jazznytts redaktør-team og forfatterne av bloggen Now’s The Time, som mottok Oslo Jazzfestivals hederspris, Ella-prisen, i går kveld. Prisen deles ut årlig til en person som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt til Oslos jazzmiljø, og som har gjort en vesentlig innsats med å fremme Oslo Jazzfestival eller jazzmiljøet i Oslo. Dette er første gang prisen tildeles to personer. Den første Ella-prisen ble tildelt jazzkritiker og journalisten Randi Hultin. I fjor ble den tildelt bassisten Ellen Brekken.

Oslo Jazzfestival skriver følgende i begrunnelsen for tildelingen:
Ella-prisvinnerne 2023 har flere år gjort en stor og betydelig innsats for jazzmiljøet i Oslo. Prisvinnerne har vært aktive både på scenen, blant publikum og som formidlere av det som rører seg både i jazz-undergrunnen og på de mer etablerte scenene.

Prisvinnerne har selv vært på scenen og ledet samtaler på festivaler rundt i vårt langstrakte land, og har som publikum vist en beundringsverdig evne til å få med seg nesten alt som skjer innen jazzfeltet her i Oslo. De publiserer også en ukentlig jazzblogg som dekker konserter og annet aktualitetsstoff med fokus på Oslo og omegn. Bloggen bobler over av formidlingsglede og er uhyre kompetent skrevet. Den har blitt helt uunnværlig for de som ønsker å følge med.

Prisvinnerne er i år for første gang to personer, et team – en duo. Det de utretter på den faglige jazzformidlingsfronten, gjør de sammen. Duoen som mottar Ella-prisen 2023 er to ytterst profilerte musikkskribenter som nå også deler redaktøransvaret for jazztidsskriftet Jazznytt.

De er, som dere skjønner, usedvanlig verdige vinnere. Det er en glede å kunne tildele Ella-prisen 2023 til Audun Vinger og Filip Roshauw.

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev