Nyheter

Emil Bø er årets USBL jazztalent

Trombonist Emil Bø mottok i går kveld USBLs jazztalentpris på scenen i Den Norske Opera & Ballett i forkant av en utsolgt åpningskonsert på Oslo jazzfestival.

USBL jazztalent-prisen ble delt ut av administrerende direktør i USBL, Johan Bruun, foran en fullsatt sal på Oslo jazzfestival søndag kveld. Prisen består av et stipend på kr 60 000, et diplom designet av Bjørn Myhrer og en konsert i hovedprogrammet for Oslo jazzfestival 2024.

Prisvinneren er 23 år, fra Drammen og har blant annet fem års fartstid som medlem i Buskerud ungdomsjazzorkester, fra 2016 til 2020. Emil Bø har de siste par åra fartet land og strand rundt med trombonen, og har spilt en imponerende mengde konserter på klubber og festivaler, sin unge alder til tross. For tiden studerer han på jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Under årets Oslo jazzfestival kan man høre Emil på tre konserter: med kvintetten Neptune’s habit på Blå fredag 18. august og Herr Nilsen lørdag 19. august , samt med Andreas Røysum ensemble på Victoria Nasjonal jazzscene fredag 18. august.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev