Nyhet

Seks norske på Edinburgh Jazzfestival

Liv Andrea Hauge Trio, Mona Krogstad Quartet, Elephant9, Arild Andersen Trio, Kristina Fransson og ASQ spiller under Edinburgh Jazzfestivals SPARK-program i midten av juli.

Edinburgh Jazz & Blues Festivals SPARK-program setter søkelyset på jazz fra festivalens internasjonale samarbeidspartnere, og i år er det norske musikere som presenteres. Det er festivalsjef Øyvind Larsen fra Oslo Jazzfestival som har kuratert årets SPARK-program.

– Vi har samarbeidet med Edinburgh Jazz & Blues Festival tidligere i forskjellige prosjekter som The Jazz Workshop og Nordisk Showcase som nå heter Oslojazz Talent. Etter pandemien ønsket Edinburgh å ta opp tråden med dette prosjektet hvor de inviterer en gjestekurator inn, forteller Larsen om sin involvering. Han forteller videre at bakgrunnen for samarbeidet er å gi musikere spillejobber og bidra til internasjonal eksponering. I SPARK-programmet ønsker de å presentere både etablerte musikere og noen nyere navn. – Alle de seks bandene har tilknytning til Oslo Jazzfestival i form av at de er eller har vært programmet av festivalen, sier Larsen om de utvalgte.

De seks er spredt utover i festivalens ordinære program, enkelte i utvidede format. Blant annet spiller Liv Andrea Hauge Trio med saksofonist Matt Carmichael, og Arild Andersen Trio har med seg trommeslager Thomas Strønen og den skotske saksofonisten Tommy Smith. Trompeter Kristian Fransson samarbeider med gitarist Graeme Stephen og hans håndplukkede band med Martin Kershaw (saksofon), Elie Affif (bass) og Stephen Henderson (trommer).

SPARK-programmet er støttet av Oslo Jazzfestival, det norske generalkonsulatet i Edinburgh og Music Norway.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz 2024 - dag 2

Jacob Colliers første møte med Molde blandakor

FESTIVAL: Det britiske unikumet Jacob Collier er seg selv lik foran et ekstatisk og fullstappet Bjørnsonhus, Bill Frisell Trio og Immanuel Wilkins lister seg inn og ut av øyeblikket, og det åndelige i jazzen dyrkes av Jimetta Rose & The Voices of Creation og Irreversible Entanglements.

Meld deg på vårt nyhetsbrev