Nyhet

Seks norske på Edinburgh Jazzfestival

Liv Andrea Hauge Trio, Mona Krogstad Quartet, Elephant9, Arild Andersen Trio, Kristina Fransson og ASQ spiller under Edinburgh Jazzfestivals SPARK-program i midten av juli.

Edinburgh Jazz & Blues Festivals SPARK-program setter søkelyset på jazz fra festivalens internasjonale samarbeidspartnere, og i år er det norske musikere som presenteres. Det er festivalsjef Øyvind Larsen fra Oslo Jazzfestival som har kuratert årets SPARK-program.

– Vi har samarbeidet med Edinburgh Jazz & Blues Festival tidligere i forskjellige prosjekter som The Jazz Workshop og Nordisk Showcase som nå heter Oslojazz Talent. Etter pandemien ønsket Edinburgh å ta opp tråden med dette prosjektet hvor de inviterer en gjestekurator inn, forteller Larsen om sin involvering. Han forteller videre at bakgrunnen for samarbeidet er å gi musikere spillejobber og bidra til internasjonal eksponering. I SPARK-programmet ønsker de å presentere både etablerte musikere og noen nyere navn. – Alle de seks bandene har tilknytning til Oslo Jazzfestival i form av at de er eller har vært programmet av festivalen, sier Larsen om de utvalgte.

De seks er spredt utover i festivalens ordinære program, enkelte i utvidede format. Blant annet spiller Liv Andrea Hauge Trio med saksofonist Matt Carmichael, og Arild Andersen Trio har med seg trommeslager Thomas Strønen og den skotske saksofonisten Tommy Smith. Trompeter Kristian Fransson samarbeider med gitarist Graeme Stephen og hans håndplukkede band med Martin Kershaw (saksofon), Elie Affif (bass) og Stephen Henderson (trommer).

SPARK-programmet er støttet av Oslo Jazzfestival, det norske generalkonsulatet i Edinburgh og Music Norway.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev