Nyhet

Ny storbandfestival i nord

Siste helgen i april blir det storinnrykk i Tromsø når Nordnorsk Storbandfestival arrangeres for aller første gang.

Det blir storbandbonanza i Tromsø førstkommende fredag og lørdag. Da arrangeres det for første gang på flere tiår en storbandfestival i vår nordligste landsdel. Initiativtaker til festivalen er Nordnorsk Jazzforum, og de ønsker at dette blir et fast, årlig arrangement.

– Vi håper at denne festivalen kan bidra til å samle storbandmiljøet i Nord-Norge, at man kan bli bedre kjent på tvers og utveksle erfaringer og repertoar. Kanskje kan vi også inspirere noen av de per i dag sovende bandene i landsdelen til å starte opp igjen, sier Ola Asdahl Rokkones, leder i Nordnorsk Jazzforum, som arrangerer festivalen i samarbeid med Tromsø Storband og Nordnorsk Jazzsenter.

Hele elleve storband fra Finnmark, Troms og Nordland skal på scenen i Storgata Camping i løpet av festivalens to dager. Det loves et bredt spekter av sjangre og uttrykk; fra den tradisjonelle, akustiske storbandstilen, til latin, funk og mer moderne stilarter. Fredag spiller Ishavsbyen Storband, Nord-Salten Storband, Rik & Berømt og Tromsø Storband. Lørdagen kan by på Hammerfest Storband, Sandnessjøen Storband, Vadsø Storband, Ervik Storband og Bodø Big Band.

Det blir også dagkonsert på lørdag med Tromsø Kulturskoles Ungdomsstorband, og en familiekonsert med Nordnorsk Ungdomsstorband på TviBit søndag.
– Nordnorsk Ungdomsstorband, som drives av Nordnorsk jazzsenter, er et av de viktigste rekrutteringsarenaene for unge jazztalenter i landsdelen. På sin konsert fremfører de helt nyskrevne arrangementer fra den Spellemannprisvinnende plata «Lille Bille» av Terje Nilsen. Et flott tilskudd til storbandrepertoaret, for storband som ønsker å sette opp familiekonserter, forteller Rokkones.

 

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev