Nyhet

Baker Hansen sesongåpner Urijazz

Torsdag 26. januar åpner Urijazz i Tønsberg konsertsesongen med Baker Hansen som gjør Chet Baker på hallingmål. Videre utover vinteren presenterer Urijazz konserter med blant annet Erlend Skomsvoll Trio, Time Is A Blind Guide og Marit Sandvik & Nova Onda.

Den kommende konsertsesongen på Urijazz i Tønsberg spenner fra akustisk tradjazz til tunge elgitarer, fra bossa nova til mini-storband, og i tillegg litt viserock. Kvintetten Baker Hansen åpner sesongen torsdag 26. januar. Bandet fra Hallingdal har gjendiktet Chet Bakers innspillinger til hallingmål. Baker har som mange store artister, spilt hos Urijazz. På klubbens nettsider presenteres historikken fra 1979 til i dag, og rekken med stjerner er imponerende.

Etter den vare konserten med Baker Hansen kommer lokomotivet Red Kite med sin tunge gitarbaserte progjazzrock 7. februar. Så følger konserter med Erlend Skomsvoll Trio, Time Is A Blind Guide med Thomas Strønen, Karl Bjorå med Lars Horntveth, Marit Sandvik & Nova Onda, Christiania12, Magnolia Jazzband, Sharp 9 og Herrene i haven. Mer om programmet til Urijazz her.

Klubbsamarbeid
Tønsberg har to jazzklubber, Tønsberg jazzklubb og Urijazz. I april slår klubbene seg sammen for et felles arrangement med en hel dag i Støperiet, to konserter på ettermiddag og kveld. Det er første gang byens to jazzklubber gjør ting sammen, og klubbene håper å se begges publikum denne dagen. To av de fremste orkestrene i den tradisjonelle jazzen kommer, Christiania 12 og Magnolia jazzband.

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev