Nyhet

Pompeii åpner Kampenjazz-sesongen

Søndag 8. januar åpner den unge kvartetten Pompeii Kampenjazz-sesongen på Grønland i Oslo. Trommeslager Thomas Strønen er residerende kapellmester på Kampenjazz denne vårsesongen og skal presenterer tre ulike prosjekter.

Kampenjazz ønsker velkommen til det de kaller en post-pandemisk jazzvår.

– Vi ser fram til en vårsesong med spennende og personlige musikalske møter mellom musikere og et publikum som setter pris på improvisert musikk av høy internasjonal kvalitet. Kammermusikalske møter som skjer i kammer skapt av Oslos fantastiske jazzkjerke, sier arrangøren i en pressemelding.

Sesongåpningen skjer søndag 8. januar med kvartetten Pompeii som kommer rett fra jazzlinja i Trondheim. De unge men erfarne musikerne skal gi publikum en trommeløs presentasjon av kjente jazzstandarder, med nytt og sprudlende improvisasjonsspråk og nye arrangementer. Pompeii debuterte i Trondheim i februar 2022, og spilte i Oslo sist i høst som del av konsertserien Uhørt! på Nasjonal jazzscene.

På Kampenjazz-programmet videre utover sesongen finner vi Terese Lien Evenstad Quartet, Friends & Neighbours, Mulelid Trio, Tore T. Sandbakken Trio, Propan, Thinker Ant, Into the wild hills (plateslipp), Joakim Rainer Trio, Kalle Moberg/ Andreas Røysum og Oslo kulturskole. Mer om programmet og billetter her.

Strønen som residerende beat-orientert kapellmester
Som residerende kapellmester skal Thomas Strønen komponere ny musikk og sette sammen nye bandkonstellasjoner til tre konserter på Kampenjazz vinteren 2023. Trommeslageren forteller at han ønsker å rette fokus på beat-orientert musikk under paraplyen til et jazz-idiom.
– Etter en rekke utgivelser og konserter med rytmisk musikk, beveget jeg meg for noen år siden, som brått ble 10, over i en mer kammermusikalsk retning der komponering for strykere har vært sentralt. Der er jeg for så vidt enda, men den siste tiden har jeg båret på en idé som sakte, men sikkert har fått utvikle seg, forteller Strønen.
– Få kjenner nok til min begeistring for hip-hop musikk, og jeg er allerede usikker på om det er riktig å benytte den betegnelsen i denne sammenhengen, men om musikken jeg har skrevet tidligere kan beskrives som kammermusikalsk eller samtidsmusikk, så retter jeg denne gangen fokus mot min mer beat-orienterte side. I stedet for hip hop, kaller jeg det fysisk musikk. Musikk du kan bevege deg til, musikk som gjør at kroppen ikke vil stå stille. Inni hodet, har jeg fablet om uuttalt hip-hop eller kamuflert beat-musikk, ’Shades of hip-hop music to come’, sier Strønen.
Søndag 29. januar åpner Strønen residensen med Ståle Storløkken (piano/synth), Otis Sandsjø (saksofon) og Jo David Lysne (gitar). Den 19. februar har han med seg Kristina Fransson (trompet/elektronikk), Espen Reinertsen (saksofon/vokal) og Morten Qvenild (piano/elektronikk), og avslutter det hele med Kalle Nyberg (saksofon/elektronikk) og Heida Karine Mobeck (tuba/elektronikk) 19. mars.

 

Fra forsiden

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev