Nyhet

Fem nye navn til Nattjazz 2023

Selma French, Guts and Skins Octet, Tuva Halse Quintet, Rachel Eckroth og Stanley Clarke er alle klare for Nattjazz 2023.

Basslegenden Stanley Clarke spiller på åpningsdagen til Nattjazz 2023, fredag 26. mai, hvor han gjør et dypdykk i Return to Forever-perioden. Hovedsakelig vil det handle om Romantic Warrior-albumet i helt nye arrangement, men det blir også rom for hitlåtene fra solokarrieren og helt ny musikk. Med seg har han et ungdommelig lag med nye talent, som også setter sitt eget preg på musikken.

Samme kveld spiller vokalisten, komponisten og multi-instrumentalisten Selma French. Hun er kjent på folk- og jazzscenen i Norge som felespillende medlem av Masåva og Spellemannvinneren Morgonrode, samt samarbeid med Frøkedal & Familien, Sondre Lerche og The Switch. Solodebuten «Changes like the weather in the mountain» har allerede blitt hyllet av kritikerne, blant annet med full pott i Aftenposten.


Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love. Foto: Ziga Koritnik

Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love sin Guts and Skins Octet spiller onsdag 31. mai. Det var i anledning 40-årsjubileet til Jazzlinja i Trondheim at Håker Flaten og Nilssen-Love bedt om å skrive et bestillingsverk til Trondheim Jazzfestival, og oktetten så dagens lys. Musikken er komponert av Ingebrigt og Paal, men åpen nok til at alle medlemmene tar musikken i egne retninger, og Nattjazz lover høyt energinivå og vill spilleglede.

Tuva Halse Quintet består av fem spennende og fremadstormende musikere på den norske jazzscenen, kjent fra ulike prosjekt som Bento Box Trio, Bliss og I LIKE TO SLEEP. Med rot i nordisk jazz henter kvintetten inspirasjon fra musikere som Mathias Eick, Adam Baldych og Helge Lien. Musikken tar utgangspunkt i fiolinist Tuva Halse sine komposisjoner, som i sin melodiøse karakter dras fra det melankolske og sentimentale til det intense og insisterende. Kvintetten spiller lørdag 27. mai.

Singer-songwriter Rachel Eckroth traktert tangentene hos St Vincent, Rufus Wainwright, Chris Botti og KT Tunstall de siste årene. Pandemien satte en stopper for turnélivet, men hun og partner Tim Lefebvre (David Bowie, Tedeschi Trucks Band) ga i 2021 ut Grammynominerte «The Garden». I tillegg til Lefebvre har Eckroth med seg Christian Euman på trommer. De spiller søndag 28. mai.

Susanne Sundfør, Eliades Ochoa, Louis Cole, Mariam Wallentin & Vestnorsk Jazzensemble, Eyolf Dale Trio og Lotus er allerede bekreftet til Nattjazz 2023, 26. mai – 3. juni. Mer om Nattjazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev