Nyhet

Mona Krogstad Quartet til Nordic Jazz Comets i 2023

I samarbeid med de nordiske jazzorganisasjonene ble kvartetten til Mona Krogstad trukket frem av 69 søkere. Bandet representerer Norge under Nordic Jazz Comets i Stockholm mai 2023.

Mona Krogstads kvartett er én av fem utvalgte jazzartister som skal delta i Nordic Jazz Comets (NJC) i mai neste år. I tillegg deltar band fra Danmark, Sverige, Finland og Island.

Å få spille på Nordic Jazz Comets er en viktig sjanse for oss å møte nye og interessante folk. Både musikere, fans og andre fra musikkindustrien. Det er en mulighet for oss å knytte nye kontakter og utvide nettverket vårt, forteller Mona Krogstad.

Til Stockholm og Gävle
«Dagsverke» er tittelen på den nåværende utgaven av NJC. Målet er å ta i bruk funnene fra den forrige runden som hadde tema «In The Key of Green», da miljøvennlig og bærekraftig turnering og arrangering var på programmet. I 2023 arrangement skal deltakerne være en dag i Stockholm der de møter personer som jobber med sosial rettferdighet, velferd og dugnadsarbeid. Dagen etter reiser de til det årlige bransjetreffet i Gävle, Jazzfesten. Der presenteres musikken på showcase for arrangører i Nordic Jazz Network og svenske deltakere.

Mona Krogstad
Saksofonisten og komponisten fra Trondheim er plateaktuell med debuten «Virgo Sun». Musikken henter inspirasjon fra den tradisjonelle jazzen med artister som Wayne Shorter og Joe Henderson, men også fra den moderne og skandinaviske jazzscenen. Mona er blant annet kjent som musiker og komponist i bandet JUNO som ble utnevnt til årets artist i 2020 av Subjekt. I tillegg er hun med i andre prosjekter sammen med Hedvig Mollestad, Heidi Skjerve og teateret «Mor av en nasjon» av Nosizwe Baqwa (som vant Heddaprisen 2022 for beste musikkteaterforestilling).

Årets deltakere
I tillegg til Mona Krogstad Quartet, så er det plukket ut band fra Danmark, Sverige, Island og Finland.
Alawari fra Danmark spiller «orkestrert, komponert og improvisert musikk som forsøker å overvelde og avkle lytterens reservasjoner.»
Fanny Gunnarsson Quartet fra Sverige er «impresjonistisk og dissonant. Melodisk og dynamisk. Ekspressiv og leken.»
Magnús Jóhann fra Island lager «introspektiv jazz, dissonante partitur for strengeinstrumenter og sprø elektronikk.»
Maja Mannila fra Finland «fremfører låter kombinert med jazz, r’n’b, soul, og gospel. Og legger vekt på frihet og lekenhet i musikken».

Nordisk nettverk
Nordic Jazz Comets (NJC) handler om å presentere den mangfoldige nordiske jazzen på internasjonale scener. Bærekraft og kreativitet står sentralt i møte med musikerne, arrangørene og de andre bransjeaktørene. I 2000 begynte samarbeidet NJC med de nordiske jazzorganisasjonene: FÍH – Iceland Jazz, JazzDanmark, Jazz Finland, Norsk jazzforum og Svensk Jazz, samt 14 nordiske jazzfestivaler og klubber. Prosjektet støttes også av Nordic Culture Point. Tidligere norske representanter for Nordic Jazz Comets: Kjetil Mulelid Trio, Erlend Apneseth Trio, Bounce Alarm, Krokofant, Monkey Plot og JUNO.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev