Nyhet

Gratis familiedag i Trondheim

Søndag 20. november inviterer Trondheim Jazzfestival til Joyn-In, en musikalsk familiedag i Olavshallen med gratis konserter og aktiviteter.

Hver krok av Olavshallen fylles med spennende aktiviteter for hele familien når Trondheim Jazzfestival inviterer til Joyn-In førstkommende søndag. På programmet står konserter, barnedisco med DJ, filmvisning, workshops, tegnekonkurranse, ansiktsmaling og mye mer. Arrangementet starter kl 12, men allerede en time tidligere åpner søndagsbrunsjen på Olavstorget med mat fra fem forskjellige konseptkjøkken, akkompagnert av svingende jazz fra scenen.

Verdensmusikk
På konsertprogrammet står musikk fra flere verdensdeler. ARABA spiller tradisjonell vestafrikansk musikk med drivende rytmer og eksplosiv energi. Bandet består av to vokalister fra Nigeria og en perkusjonist fra Ghana i samspill med fire musikere fra jazzmiljøet i Trondheim. Move er et utvekslingsprogram med musikkstudenter fra Brazil, Malawi og Mosambik, som tilbringer året på Trøndertun Folkehøgskole. De skal presentere tradisjonelle låter og rytmer fra sine land og sin musikalske kultur.
Det blir også mulig å oppleve unge lokale talenter, blant annet i Trondheim Kulturskoles Funk-Storband. Det består av 27 musikere i alderen 15 – 19 år med bakgrunn fra både Kulturskolen, Lørdagsskolen, musikklinjer og videregående skoler i Trondheimsområdet. Se hele programmet for Joyn-In her.

Satsing på inkludering og mangfold
Joyn-In er Trondheim Jazzfestivals nye satsing på inkludering og mangfold. Prosjektet skal rekruttere nytt publikum og nye utøvere, stimulere unge talenter og forebygge utenforskap gjennom musikk og felles kulturell opplevelsesglede. Under familiedagen i Olavshallen tilbys tolker som publikum kan låne med seg. Det vil det være tilgjengelige tolker som oversetter til oromo, amharisk, ukrainsk, dari, urdu, arabisk, somalisk, engelsk og tigrinja. Mer om Joyn-In her.

Fra forsiden

Nyhet

Anja Lauvdal tildelt EDVARD-prisen

TONO har tildelt EDVARD-prisen i kategorien Åpen Klasse til Anja Lauvdal for verket From a story now lost. – Lauvdal danser med sansene våre og puster oss ut og inn som en varm damp i den kalde luften, sier juryen.

Maria Kannegaard Trio – Victoria, Nasjonal Jazzscene – 21. september 2023

Mesterlig og menneskelig

På en torsdag kveld er denne trioen en ren gave til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev