Nyhet

Ny jazzfestival i Bærum

Fra 15. til 18. september kan nystartede Bærum Jazzfestival by på konserter med toppnavn som Karin Krog med John Surman & The Valhallas, Arild Andersen Group, Lilja og Susanna.

Torsdag 15. september åpner nye Bærum Jazzfestival med utsolgt solokonsert med Bugge Wesseltoft. De neste tre dagene blir det konserter på sju ulike scener rundt om i Sandvika utenfor Oslo. På programmet står også Mathias Eick Trio, Bushman’s Revenge, Andreas Haddeland Trio, Brunborg/Raknes/Tillung, Tord Gustavsen Trio & Charlotte Dos Santos, Gammalgrass, Bertine Zetlitz & Bugge Wesseltoft, Kathrine Windfeldt Sextet og Håkon Kornstad & Reza Aghamir.

På åpningsdagen torsdag inviterer festivalen til Kulturnatt Elvelangs med kulturinnslag, installasjonskunst og vakker lyssetting langs Sandvikselva. Det blir også improdans, lunsjkonsert og barnekonserter i løpet av helgen, og på Folkebadet blir det blant annet Jazznytt18 ledet av Audun Vinger samt Jazznachspiel fredag og lørdag.

Det er Bærum kulturhus som står bak den nye jazzfestivalen, og i spissen står Kai Gustavsen, tidligere sjef for Kongsberg Jazzfestival. Han forteller at Bærum Kulturhus har tradisjon for å presentere mye jazz, og har stor tro på et det er plass til en ny festival så tett på hovedstaden: – Bærum er en folkerik kommune, og regner man med Asker og vest-siden av Oslo, er publikumspotensialet stort. Det klart det er plass til en jazzfestival i et sånt marked.

Mer om programmet på Bærum Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyheter

Et kulturbudsjett som forventet

Som forventet la Kultur- og likestillingsminister Trettebergstuen i dag fram et stramt kulturbudsjett for 2023. - Det må være lov å være skuffet på vegne av kulturfeltet som fortsatt er preget av etterdønningene av pandemien, mener styreleder i Norsk jazzforum, Ingrid Brattset. - Med økte levekostnader vil dette bli merkbart, ikke minst for kunstnerne i det frie feltet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev