Nyhet

Ny jazzfestival i Bærum

Fra 15. til 18. september kan nystartede Bærum Jazzfestival by på konserter med toppnavn som Karin Krog med John Surman & The Valhallas, Arild Andersen Group, Lilja og Susanna.

Torsdag 15. september åpner nye Bærum Jazzfestival med utsolgt solokonsert med Bugge Wesseltoft. De neste tre dagene blir det konserter på sju ulike scener rundt om i Sandvika utenfor Oslo. På programmet står også Mathias Eick Trio, Bushman’s Revenge, Andreas Haddeland Trio, Brunborg/Raknes/Tillung, Tord Gustavsen Trio & Charlotte Dos Santos, Gammalgrass, Bertine Zetlitz & Bugge Wesseltoft, Kathrine Windfeldt Sextet og Håkon Kornstad & Reza Aghamir.

På åpningsdagen torsdag inviterer festivalen til Kulturnatt Elvelangs med kulturinnslag, installasjonskunst og vakker lyssetting langs Sandvikselva. Det blir også improdans, lunsjkonsert og barnekonserter i løpet av helgen, og på Folkebadet blir det blant annet Jazznytt18 ledet av Audun Vinger samt Jazznachspiel fredag og lørdag.

Det er Bærum kulturhus som står bak den nye jazzfestivalen, og i spissen står Kai Gustavsen, tidligere sjef for Kongsberg Jazzfestival. Han forteller at Bærum Kulturhus har tradisjon for å presentere mye jazz, og har stor tro på et det er plass til en ny festival så tett på hovedstaden: – Bærum er en folkerik kommune, og regner man med Asker og vest-siden av Oslo, er publikumspotensialet stort. Det klart det er plass til en jazzfestival i et sånt marked.

Mer om programmet på Bærum Jazzfestival her.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev