Nyhet

Øyvind Larsen blir ny direktør for Nasjonal jazzscene

Øyvind Larsen er tilsatt som ny direktør for Nasjonal jazzscene. Larsen er i dag festivalsjef for Oslo Jazzfestival, og tiltrer stillingen på Nasjonal jazzscene i september 2023.

Øyvind Larsen kommer fra stillingen som festivalsjef for Oslo Jazzfestival, en jobb han har hatt siden 2019. Han fortsetter som festivalsjef til festivalen i 2023 er gjennomført, og vil tiltre stillingen på Nasjonal jazzscene medio september samme år. Inntil da, vil Jan Ole Otnæs fortsette som direktør.

– På vegne av et samlet styre er jeg svært glad og fornøyd med at Øyvind Larsen har takket ja til stillingen som ny direktør for Nasjonal jazzscene, sier styreleder Svein Bjørkås.

Lang fartstid i jazzen
Øyvind Larsen har hatt sentrale oppgaver for jazz i Norge siden 1997 da han var sivilarbeider i Norsk jazzforum. Han har jobbet på Blå, vært ansvarlig for jazz og klassisk i Universal Music, prosjektleder i Music Export Norway og fagansvarlig i Norsk jazzforum. Larsen sitter nå i styret for Europe Jazz Network.

– Jeg er utrolig glad for den tilliten styret i Nasjonal jazzscene har vist meg ved å gi meg muligheten til å være med å videreutvikle denne viktige institusjonen for norsk jazz, sier Øyvind Larsen.

Stiftelsen Nasjonal jazzscene driver spillestedet Victoria i Oslo og samarbeider med norske og internasjonale spillesteder og organisasjoner om konserter, turneer og talentutvikling.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev