Nyhet

Øyvind Larsen blir ny direktør for Nasjonal jazzscene

Øyvind Larsen er tilsatt som ny direktør for Nasjonal jazzscene. Larsen er i dag festivalsjef for Oslo Jazzfestival, og tiltrer stillingen på Nasjonal jazzscene i september 2023.

Øyvind Larsen kommer fra stillingen som festivalsjef for Oslo Jazzfestival, en jobb han har hatt siden 2019. Han fortsetter som festivalsjef til festivalen i 2023 er gjennomført, og vil tiltre stillingen på Nasjonal jazzscene medio september samme år. Inntil da, vil Jan Ole Otnæs fortsette som direktør.

– På vegne av et samlet styre er jeg svært glad og fornøyd med at Øyvind Larsen har takket ja til stillingen som ny direktør for Nasjonal jazzscene, sier styreleder Svein Bjørkås.

Lang fartstid i jazzen
Øyvind Larsen har hatt sentrale oppgaver for jazz i Norge siden 1997 da han var sivilarbeider i Norsk jazzforum. Han har jobbet på Blå, vært ansvarlig for jazz og klassisk i Universal Music, prosjektleder i Music Export Norway og fagansvarlig i Norsk jazzforum. Larsen sitter nå i styret for Europe Jazz Network.

– Jeg er utrolig glad for den tilliten styret i Nasjonal jazzscene har vist meg ved å gi meg muligheten til å være med å videreutvikle denne viktige institusjonen for norsk jazz, sier Øyvind Larsen.

Stiftelsen Nasjonal jazzscene driver spillestedet Victoria i Oslo og samarbeider med norske og internasjonale spillesteder og organisasjoner om konserter, turneer og talentutvikling.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev