Nyhet

Nye Moldejazz-slipp

Marilyn Mazurs Shamania, Angelique Kidjo, Ine og Edvard Hoem, Fieh, Flukten og The Real Thing er blant nye slipp fra Moldejazz.

Marilyn Mazur vender tilbake til Moldejazz i juli med sitt band Shamania, Fieh kompletterer onsdagen i Romsdalsmuseet, Ine og Edvard Hoem kommer med «Alt vi har kjært» og Spellemann-nominerte Flukten er Moldejazz-klare. The Real Thing, Best Western Swing, Angelique Kidjo og Bjørn Tomren er også bekreftet til Moldejazz som arrangeres 18. – 23. juli.

Shamania i domkirken
Marilyn Mazur har et sterkt forhold til Moldejazz som skriver seg helt tilbake til 1985 da Miles Davis, som hadde møtt Mazur i forbindelse med innspillingen av Palle Mikkelborgs «Aura» året før, dro henne opp på scenen i Idrettens hus for å bli med i bandet. Et nytt viktig kapittel ble skrevet da hun i 2008 ble festivalens første kvinnelige Artist In Residence. I 2016 vendte Marilyn Mazur på ny til Moldejazz med prosjektet Shamania, et helt nytt ensemble med skandinaviske musikere. Denne sommeren henter Moldejazz Shamania tilbake, denne gangen i Molde Domkirke med flott visuell innrammingen og spennende akustiske muligheter.

Gjenhør med Hoem
Far og datter Hoem har opplevd stor suksess på hvert sitt felt. Edvard har gledet lesere over hele landet med sine slektsromaner og Ine har gjort stor suksess med sin visepop. Det var i etterkant av Moldejazz sin hyllestkonsert «Klangen av Hoem» i forbindelse med Edvard Hoems 70-årsfeiring i 2019, at samarbeidet mellom de to for alvor skjøt fart. I 2021 kom albumet «Alt vi har kjært» til strålende anmeldelser, og høsten samme år la de to ut på sin første turné sammen. Lørdag 23. juli kan de igjen oppleves på Moldejazz.

Musikalsk fristed
Covid 19-pandemien og nedstengingen av landet ledet også til noe positivt, blant annet det nå Spellemann-nominerte bandet Flukten. De fire musikerne møttes ukentlig under nedstengningen og lagde sitt eget musikalske fristed der den eneste agendaen var å skape musikk. Bandet består av Marius Klovning (gitar), Hans Hulbækmo (trommer), Hanna Paulsberg (saksofon) og Bárður Reinert Poulsen (kontrabass). De fire har gjort seg bemerket på den norske jazzscenen i band som Hanna Paulsberg Concept, Atomic, Moskus, GURLS, Wako, Espen Berg Trio, Skadedyr og Trondheim Jazzorkester. Debutplata «Velkommen håp» ble sluppet på Odin Records høsten 2021, og den ble de altså nominert til Spellemann for.

Mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev