Nyhet

Karin Krog til Anjazz

På Anjazz i mai skal Karin Krog gjøre en av få konserter i anledning sin 85-årsdag. Ellen Andrea Wangs Kontrabassorkester, Eivind Aarset og Silje Nergaard er også blant navnene på festivalprogrammet.

Ganske nøyaktig én uke før sin 85-årsdag gjester Karin Krog Anjazz på Hamar. Hun har med seg The In-Between-Times, bandet hun har spilt med de siste femten årene, med Staffan William-Olsson på gitar og Terje Gewelt på bass. I Hamar Teater 7. mai spiller trioen standarder og originalkomposisjoner, presentert varmt, lekende og svingende.

I Ellen Andrea Wangs Kontrabassorkester (KBO) møtes bassister på tvers av generasjoner og sjangre med en forkjærlighet for å vise hvilket fantastisk instrument kontrabassen er. Orkesteret ble satt sammen da Wang var Artist in Residence under Moldejazz i fjor og stod for selve åpningskonserten der, og 13. mai kan de oppleves også i Hamar. KBO består av ni bassister, og spiller nyskrevet musikk av Sigurd Hole, Guro Moe, Ole Morten Vågan, Hanna Paulsberg og Ellen Andrea Wang.

På årets Anjazz-program står også Wangs Closeness-band samt Eivind Aarset, Silje Nergaard, Lauren Henderson med Elio Coppola trio, Bugge Wesseltoft med Bertine Zetlitz, D’Sound og Ole Børud. Mer om Anjazz her.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev