Nyhet

Klart for Jazzfest i Skien

Noen av landets fremste jazzmusikere vender hjem til fødebyen når Skiensjazzdraget inviterer til Jazzfest Skien 14. – 16. oktober.

Over 30 musikere fra hele Skandinavia kommer til årets jazzfest i Skien denne uka. Fra torsdag til lørdag blir det til sammen ni konserter i Ibsenhuset og i Spriten kunsthall med blant annet bestillingsverk, klassisk pianotrio, supersonisk orkester, barnejazz og lokale talenter.

Eyolf Dale solo åpner årets Jazzfest torsdag kveld i Spriten kunsthall, og Dale blir med tre konserter en gjennomgangsfigur i festivalen. Lørdag spiller han både med sin egen trio, med Audun Kleive og Per Zanussi, og med Thomas Johansson og elever fra musikklinja på Skien videregående skole. Både Dale og Johansson la det første grunnlaget for sine musikerkarrierer nettopp som elever ved musikklinja her.

En annen Skiens-musiker, Andre Roligheten, står bak bestillingsverket «Transmission», som presenteres fredag. Her har han med seg Mattias Ståhl (vibrafon), Jon Rune Strøm (kontrabass) og Gard Nilssen (trommer). Sistnevnte, også fra Skien, spiller senere samme kveld med sitt bejublede Supersonic Orchestra. Ellers på programmet finner vi Baksaas/Høyer torsdag, Siril Malmedal Hauge fredag, Inger Marie Gundersen og Susanne Sundfør lørdag. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev