Nyhet

Klart for Jazzfest i Skien

Noen av landets fremste jazzmusikere vender hjem til fødebyen når Skiensjazzdraget inviterer til Jazzfest Skien 14. – 16. oktober.

Over 30 musikere fra hele Skandinavia kommer til årets jazzfest i Skien denne uka. Fra torsdag til lørdag blir det til sammen ni konserter i Ibsenhuset og i Spriten kunsthall med blant annet bestillingsverk, klassisk pianotrio, supersonisk orkester, barnejazz og lokale talenter.

Eyolf Dale solo åpner årets Jazzfest torsdag kveld i Spriten kunsthall, og Dale blir med tre konserter en gjennomgangsfigur i festivalen. Lørdag spiller han både med sin egen trio, med Audun Kleive og Per Zanussi, og med Thomas Johansson og elever fra musikklinja på Skien videregående skole. Både Dale og Johansson la det første grunnlaget for sine musikerkarrierer nettopp som elever ved musikklinja her.

En annen Skiens-musiker, Andre Roligheten, står bak bestillingsverket «Transmission», som presenteres fredag. Her har han med seg Mattias Ståhl (vibrafon), Jon Rune Strøm (kontrabass) og Gard Nilssen (trommer). Sistnevnte, også fra Skien, spiller senere samme kveld med sitt bejublede Supersonic Orchestra. Ellers på programmet finner vi Baksaas/Høyer torsdag, Siril Malmedal Hauge fredag, Inger Marie Gundersen og Susanne Sundfør lørdag. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Arild B. Nielsen hedret med Storbandprisen

Musiker og musikalsk leder i Hardanger Big Band, Arild B. Nielsen, ble lørdag 16. oktober hedret med Storbandprisen 2021. Nielsen er en bærebjelke for det lokale musikklivet, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for prisen, og omtaler Nielsen som en ildsjel av dimensjoner, en stor musikalsk formidler og en inspirasjon for unge musikere.

Nyhet

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Meld deg på vårt nyhetsbrev