Nyhet

Scheen Jazzorkester med Akinmusire

Scheen Jazzorkester samarbeider med den amerikanske trompetisten Ambrose Akinmusire. I november blir det norgeskonserter sammen med Akinmusire samt Live Maria Roggen.

Den amerikanske trompetisten Ambrose Akinmusire har toppet lister verden over de siste årene, og høstet strålende kritikker for sitt virtuose og kreative trompetspill. Han pryder også forsiden av det ferske høstnummeret av Jazznytt. Det er få internasjonale jazzstjerner som er mer i vinden om dagen, og Scheen Jazzorkester forteller at de er stolte av å ha landet et samarbeid med nettopp Akinmusire. I november er det duket for konserter i Skien, Trondheim, Bergen og Oslo.


Ambrose Akinmusire (pressefoto)

Samarbeidet er initiert av jazzorkesteret, og prosessen startet allerede i januar 2020. – Flere av oss har fulgt med Ambrose en stund og syntes han er en strålende musiker. Vi tenkte at vi ikke kunne få noe verre svar enn nei, så vi tok kontakt med managementet. Det var jo utrolig stas å få positivt svar, og med god hjelp fra Jan Ole Otnæs (Nasjonal jazzscene, red.anm.) har vi klart å komme frem til en avtale, forteller trompetist Thomas Johansson.
– Jeg har snakket med Ambrose ved et par anledninger, og han gleder seg veldig til prosjektet. Han har sjekket ut utrolig mye norsk og skandinavisk musikk, og er en meget søkende og interessert fyr. Vi tror at hans spill vil passe utmerket til bandets sound og estetikk, og dette er et prosjekt vi gleder oss stort til, sier Johansson.


Live Maria Roggen. Foto: Christian Nicolai Bjørke

I tillegg er Live Maria Roggen med, det første prosjekt med vokalist som en integrert del av ensemblet.
– Jeg tror Live vil tilføre en veldig fin farge til orkesteret, samt at vokal inn i et slikt prosjekt skaper en helt annen nærhet i musikken. Vi skal gjøre to av hennes låter også, noe vi mener vil passe meget bra inn i konserten. Fire av oss i orkesteret har arrangert musikken til Live og Ambrose, i tillegg til at vi har skrevet et nytt stykke hver til prosjektet. På den måten har vi klart å skape et helhetlig uttrykk i tillegg til at vi får satt vårt eget preg på prosjektet. Veldig stas, sier Johansson.

De fire originalkomposisjonene er skrevet av henholdsvis Rune Klakegg, Jon Øystein Rosland, Magne Rutle og Thomas Johansson. De fire står også for arrangeringen av den øvrige musikken som inkluderer to låter av Roggen og fire av Akinmusire.

Turnéplan:
09.11: Skiensjazzdraget, Ibsenhuset, Skien
10.11: Dokkhuset, Trondheim
11.11: USF Verftet, Bergen Jazzforum
12.11: Nasjonal jazzscene, Oslo

Besetning:
Ambrose Akinmusire – trompet/komposisjoner
Live Maria Roggen – vokal/komposisjoner
Line Bjørnør Rosland – klarinetter
Guttorm Guttormsen – altsax/fløyte
Jon Øystein Rosland – tenorsax/komposisjoner
André Kassen – sopran/tenorsax
Finn Arne Dahl Hanssen – trompet
Thomas Johansson – trompet/komposisjoner
Magne Rutle – trombone/komposisjoner
Frøydis Aslesen – trombone
Åsgeir Grong – basstrombone
Rune Klakegg – piano/komposisjoner
Jan Olav Renvåg – bass
Audun Kleive – trommer
Eivind Fossnes Dahl – lyd

Fra forsiden

Nyhet

Graver musikalsk gruve i Kongsbergs historie

I sjarmerende omgivelser i Høens Garasje skal kunstnerduoen Håvard Aufles og Fredrik Høyer hylle lokal identitet og kjærlighet til by og bygd. Bestillingsverket er laget i anledning Kongsberg Jazzfestivals 60-årsmarkering og byens 400-årsjubileum.

Nyhet

Jaap Blonk på nygammel grunn i Molde

I år finner Moldejazz tilbake til gamle spillesteder, og multikunstner Jaap Blonk skal opptre på to av disse, ved steinhytta på Hjertøya og kunstsenteret på Plassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev