Nyhet

Flue på musikerveggen i ny podkast

Bassist Fredrik Luhr Dietrichson tar lytterne med inn i øvingsrom og bak scenen i sin nye podkast «Lyden av Luhr». Annenhver uke slippes en ny episode hvor en musiker eller musikkpersonlighet deler historier og refleksjoner rundt det å drive med musikk.

I sin nye podkast Lyden av Luhr ønsker musiker Fredrik Luhr Dietrichson å formidle litt av det musikere opplever blant annet bak scenen, på øvingsrommet og i leiebilen på turné.

– Det er her vi musikere befinner oss mesteparten av tiden, og det er her vi jobber, komponerer, diskuterer, filosoferer og planlegger. Og jeg ønsker å tilgjengeliggjøre denne delen av musikerlivet til de som måtte være interessert i å høre hvordan ulike musikere og musikkpersonligheter arbeider. Utgangspunktet er at det skal være litt «flue på veggen»-følelse som lytter, og det er ingen streng regi på episodene. Men jeg håper at det skaper en autentisk ramme, der gjesten kan være seg selv og at lytteren får høre noen gode historier og refleksjoner rundt det å drive med musikk, forteller Luhr Dietrichson

Episoder kommer annenhver tirsdag framover og vil ha litt ulike gjester og vinklinger. Og Luhr Dietrichson har startet tett på med bandkollegaene Anja Lauvdal og Hans Hulbækmo fra trioen Moskus: – Som du ser så starter jeg med de kjente og nære. Kommende gjester og tema, uten å avsløre navn, vil være en blanding av musikere i band jeg selv spiller i, folk som driver plateselskap, folk fra organisasjonslivet innen musikk samt arrangører og festivaler jeg besøker framover. Og kanskje blir det noen episoder viet til mer spesifikke emner som f.eks. kulturpolitikk, jazzhistorie, bestillingsverk, Breaking musikknews, lytterspørsmål eller lignende etterhvert, sier Luhr Dietrichson, som gjerne tar i mot ris og ros, spørsmål og innspill til gjester.

Lyden av Luhr finnes blant annet på spotify, facebook og instagram.

Fra forsiden

Nyhet

Karin Krog tildeles Kulturrådets ærespris

Kulturrådets ærespris for 2021 tildeles Karin Krog. Hun får prisen for sitt livslange virke nasjonalt og internasjonalt og sin innsats for å fremme norsk jazzmusikk og løfte frem unge musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev