Nyheter

Premiere på nytt verk

Nordnorsk Jazzensemble og duoen Leagus har premiere på bestillingsverket «Flora Eallin» under Festspillene i Nord-Norge 23. juni. I august blir det en to uker lang turné i landsdelen.

Under premieren på bestillingsverket «Flora Eallin» får publikum i Harstad oppleve noen av Nord-Norges fremste musikere innen jazz og improvisert musikk i landsdelens aller første store, profesjonelle ensemble. Bestillingsverket av den tromsøbaserte duoen Leagus beskrives som en grønn vitamin-smoothie, en ode til busker og trær, tang og tare, mark og mose, hvor publikum får ta del i en musikalsk reise som tematiserer planterikets betydning for oss mennesker.

Leagus består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad, og blir beskrevet som et samisk nymusikk-/impro-band. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut Lea Áigi og oppfølgeren Naimaka, som begge har høstet strålende kritikker. I tillegg til et håndplukket Nordnorsk Jazzensemble, står lys- og videodesigneren Torbjørn Thrane Sandnes for lysdesign og visuals. Sandnes har i en årrekke samarbeidet med Leagus, som er anerkjent for sine visuelle konserter.

Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet nysatsing for jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen, og samler noen av Nord-Norges fremste musikere i et stort, profesjonelt ensemble.

Nordnorsk Jazzensemble:
Frode Larsen, vokal
Elina Waage Mikalsen, vokal
Herborg Rundberg, piano
Kristian S Olstad, gitar
Fred Glesnes, sax
Sondre Kleven, sax
Ola Rokkones, sax
Marianne Halmrast, bass
Arnfinn Bergrabb, trommer
Christer Jørgensen, trommer
Torbjørn Thrane Sandnes, lysdesign
Thor-Ivar Lund, lyddesign

Konserten er et samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og Musikk i Nordland.
Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev