Nyhet

Parade og varmluftsballong på den internasjonale jazzdagen

Den internasjonale jazzdagen 30. april feires i Oslo med parade og varmluftsballong ved Kontraskjæret. Alt strømmes direkte på nett.

På den internasjonale jazzdagen fredag 30. april kan du oppleve både parade og spill fra varmluftsballong, enten du befinner deg i sentrum av Oslo eller på nett.

– Vi har samlet noen av landets fremste jazzutøvere til en vaskeekte New Orleans Secondline-parade fra Aker Brygge til Kontraskjæret park i Oslo. På Kontraskjæret byr vi på musikalske opplevelser, forteller klarinettist og initiativtager, Felix Peikli.

I samarbeid med Norsk Luftsportsforbund skal Peikli og dirigent for Norsk Jazzorkester, Carl Nilsen, stige spillende opp i en varmluftsballong.
– En legende fra Armstrongs forgjenger, trompetist Buddy Bolden, tilsier at han hoppet ut av en varmluftsballong og kom spillende ned i en fallskjerm for å bli introdusert for et hvitt publikum. Dette banet senere vei for Armstrong, forteller Peikli. I år feires Louis Armstrongs 120-årsjubileum, og arrangementet er en markering til ære for Armstrong som trosset samfunnskritisk motstand og kjempet for musikalsk og personlig frihet.


Carl Nilsen og Felix Peikli, her spaserende opp Karl Johansgate, våger seg opp i varmluftballong for å markere den internasjonale jazzdagen. (pressefoto)

UNESCO International Jazz Day har siden 2011 blitt feiret verden rundt i slutten av april. Det er en dag for å hedre mangfold og kultur, og fremheve de positive verdiene jazz representerer. Den internasjonalt anerkjente jazzklarinettisten Felix Peikli har i samarbeid med Jazz Music Norway, Norsk Jazzorkester, Vandoren USA, Buffet Crampon og UNESCO, årlig markert dagen i Norge siden 2017.

Arrangementet starter kl 18 og har varighet på ca én time. Det strømmes direkte på nett her. Varighet ca. 1 time (18:00 – 19:00).

Musikere:
Trompet: Lyder Røed, Richard Köster
Trombone: Morten Stang
Saksofon: Ingrid Sæbø
Klarinett: Felix Peikli, Carl Nilsen
Tuba: Ola Magnus Ekeberg
Slagverk: Espen Fladmoe Woldner, Dag Markhus

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev