Nyhet

Jazzlinja på turné

Fjorten studenter i andre klasse ved jazzlinja på NTNU i Trondheim utgjør ensemblet Magellan som legger ut på en liten norgesturné 11. mars.

Fjorten unge, lovende musikere setter seilene for å reise landet rundt med prosjektet «Magellan: in search of». Jazzorkesteret består av blant annet fire strykere og fire bassister, og seiler i et åpent musikalsk landskap, der tradisjon og samtid kobles i både låter, lydbilde og improvisasjon. Musikken er egenkomponerte av musikerne som kommer fra Norge, Island og Finland, og er i alderen 20-24 år.

– Selv om vi nå dessverre lever i en periode der det er umulig å reise ut i verden, gleder vi oss å til å kunne presentere musikk som kan seile i alle retninger og uten restriksjoner. Hver og en har laget unik musikk ut ifra egne lyster, referanser og ideer, som har resultert i alt fra vakkert havskvulp til brusende grooves i mange ulike varianter. Vi gleder oss utrolig mye til å spille sammen – for folk!, sier fiolinist Tuva Halse.

Musikerne: 
Miriam Namtero Kibakaya, Trondheim (vokal)
Sara Brasøy Fjeldvær, Hitra/Trondheim (vokal)
Audun Rørmark, Bø (fiolin og hardingfele)
Ellie Mäkelä, Gran/Sepänkylä (bratsj og synth)
Helge Snorri Seljeseth, Reykjavík (fiolin)
Tuva Halse, Molde (fiolin)
Peter Robertstad, Steigen (trombone)
Zakarias Meyer Øverli, Oslo (saksofon)
Benjamín Gísli Einarsson, Kópavogur (piano)
Anders W. Hjemmen, Ski (bass)
Gard Kronborg, Oslo (bass)
Oda Kristine Steinkopf, Vaksdal (bass)
Odin Leithe Haukø, Jøa (bass)
Øyvind Solhaug Leite, Trondheim (trommer)

Turnérute:
11.3. – Inderøy Jazzforum
13.3. – Dokkhuset Scene, Trondheim + ekstrakonsert
17.3. – Victoria Nasjonal jazzscene, Oslo (tbc)
18.3. – Hamar Jazzklubb
19.3. – Bø Jazzklubb
22.3 – Molde Kulturskole
26.-27.3. Vossa Jazz

Følg Magellan på facebook og instagram.

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev