Nyhet

Anja Lauvdal utnevnt til NTNU-ambassadør

Under Jazzfest i Trondheim i går kveld ble pianist og komponist Anja Lauvdal utnevnt til NTNU-ambassadør 2020.

Det var under den offisielle åpningskonserten for årets Jazzfest at NTNU-rektor Anne Borg utnevnte Anja Lauvdal til NTNU-ambassadøren for 2020. Dette er en tittel som tildeles en jazzartist eller -gruppe som på en fremragende måte fungerer som ambassadør for NTNU. Tittelen inkluderer et stipend på 50 000 kroner.

Rektor Anne Borg priser Lauvdal som en av landets mest aktive og allsidige musikere, komponister og produsenter: — Gratulerer til Anja, til Institutt for musikk, og til hele NTNU som med dette har fått en strålende representant for egenskaper vi setter høyt: Kvalitet, nysgjerrighet, vilje til å strekke seg ut over grensene og tenke og skape nytt, sa rektoren i sin tale under utdelingen.


NTNU-rektor Anne Borg med Anja Lauvdal digitalt tilstede. Foto: NTNU

NTNU har i flere tiår vært en sentral institusjon i Norges jazzmiljø, med flere betydningsfulle utøvere på listen over alumner. Under den årlige jazzfestivalen i Trondheim deler universitetet derfor ut sine egen utmerkelse for jazzmusikere — NTNU-ambassadør.

En allsidig kunstner med egenart
Lauvdal er utdannet jazzpianist ved NTNU, og har siden spilt i grupper som Moskus, Skadedyr og Broen. Siden platedebuten i 2011 har hun opparbeidet seg en variert diskografi, preget av innflytelse fra både pop, folkemusikk og elektronika.
I sin begrunnelse trekker ordningens jury fram Lauvdals natur som en egenartet kunstner med klar profil og stor spilleglede. Den 33 år gamle musikeren har allerede mottatt en rekke hedersbevisninger, og har med dette gjort blitt en betydelig aktør i det norske musikkmiljøet. Borg avsluttet talen med å si at at hun ser fram til samarbeidet med årets ambassadør.

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Grete Skarpeid

Grete Skarpeid ga nettopp ut sitt andre album, «Beyond Other Stories», arrangert og produsert av Aruan Ortiz. Et filmteam har i fire år fulgt Skarpeid og hennes samarbeid med Aruan, og til høsten slippes dokumentarfilmen «Grete - and the Cuban pianist».

Nyhet

NTT: Juks og fanteri

Vi byr på faglig påfyll om ubehaget i strømmeøkonomien ved Anja Nylund Hagen og bedragerfenomenet i musikken ved Jo Fougner Skaansar, Ragnhild Fangel Jamtveit er klar med ny Pom Poko-skive, Kafé Hærverk har gitt ut en helsikkes omfangsrik samler, vi har fått leserbrev og mye mer i ukas Now's The Time!

Meld deg på vårt nyhetsbrev