Nyhet

Radka Toneff innlemmet i Rockheim Hall of Fame

Under en seremoni på Rockheim i Trondheim torsdag 22. oktober, ble Radka Toneff sammen med Jonas Fjeld og Halvdan Sivertsen offisielt innlemmet i museets Hall of Fame.

Radka Toneff , som døde i 1982, har en spesiell plass i norsk jazzhistorie, og har nå også fått en rettmessig plass i Rockheim Hall of Fame. Det var Radka Toneffs søster, Jana Toneff, som tok imot innlemmelsen på vegne av sin søster, forteller Rockheim i en pressemelding. Marte Eberson fremførte «The Moon Is a Harsh Mistress», og Kirsti Huke, som ble tildelt Radka Toneff Minnepris i 2017, var også tilstede for å hylle Toneff.


Jana Toneff deltok på vegne av sin avdøde søster. Foto: Geir Mogen/Rockheim

Radka Toneff platedebuterte med «Winter Poem» i 1977 som også ga henne Spellemannprisen, og hun samarbeidet med en rekke anerkjente musikere som blant andre Arild Andersen og Jon Eberson i Radka Toneff Quintet. Hun ble tildelt norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddyprisen, etter sin død, og mottok Spellemannprisen i klassen jazz for Live in Hamburg i 1993. Hennes album Fairytales, gjort i samarbeid med Steve Dobrogosz, ble i 2011 kåret til tidenes norske plate av 100 norske musikere på vegne av Morgenbladet.

Seremonien på Rockheim vil vises på NRK senere i høst.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev