Nyhet

Mangfold i konsertbooking

Under Feminalen i Trondheim søndag 25. oktober arrangerer Femme Brutal, Stilllverk1 og Balansekunst panelsamtale og workshop om mangfold i konsertbooking samt konserter med Propan og Lydia Brunch.

– Vi må bruke begge øynene når vi leter etter nye kolleger, artister eller kunstnere, sier daglig leder i Balansekunst, Siri Haugan Holden, som tar med seg debatten om mangfold i konsertbooking til Trondheim søndag 25. oktober i forbindelse med musikkfestivalen Feminalen, som arrangeres av AKKS.

Arrangementet er et samarbeid mellom det Oslo-baserte feministiske konsertkollektivet Femme Brutal, Balansekunst og Stillverk1, hvor høstens konsertprogram er kuratert av saksofonist Mette Rasmussen. Musikken denne kvelden kommer fra vokal-og elektronikkduoen Propan og støyprosjektet Lydia Brunch. Disse to konsertene kan Oslo-boere også få med seg på Mir torsdag 22. oktober, i regi av nettopp Femme Brutal.

For Femme Brutal var det naturlig å bli med når en koronafast Mette Rasmussen inviterte til samarbeid på Stillverk1 for en stund tilbake.
– Mette er en av våre absolutt favorittmusikere, og favorittfolk generelt, og det er veldig kult å få sende Propan og Lydia Brunch til Trondheim, sier Tine Hvidsten fra Femme Brutal.
– Propan har vi jobbet med mange ganger og de har en kul D.I.Y-tilnærming til musikken og musikkbransja som vi forbinder litt med punken, som jo er der Femme Brutal har røttene sine. Lydia Brunch kjenner vi best som en del av DJ-crewet Ugly Grls, som har vært en del av miljøet vårt siden starten og som driver med utrolig mye spennende greier, både visuelt og musikalsk, forteller Hvidsten.

Panelsamtale og workshop
Først ut på Stillverk 1 sitt Feminalen-program er panelsamtalen og workshopen Booking i balanse, i regi av Balansekunst, foreningen for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Azra Halilovic, samfunnsdebattant, scenekunstner og minoritetskonsulent i Trondheim kommune, Ida Tyven, daglig leder og bookingansvarlig på Tyven bar og klubbscene og Markus Sletten, bookingagent hos Polar Artist og bookingansvarlig for Trondheim Calling, Uka og Trondheim Konsertkollektiv, skal dele sine erfaringer med arbeidet for mangfold og balanse på scenen og i kulissene.

– Norsk kulturliv trenger et større mangfold, både blant de som booker og de som bookes. Det krever at vi må bruke begge øynene når vi leter etter nye kolleger, artister eller kunstnere, for å fange opp alle talentene som finnes der ute, sier daglig leder i Balansekunst Siri Haugan Holden.

Etter panelsamtalen inviteres publikum med på en interaktiv workshop for å se nærmere på hvilke tiltak som kan iverksettes i ens egen arbeidshverdag, der alle Trondheims kulturaktører inviteres til å delta. – Det er viktig å samles på tvers av kunstuttrykk, slik at vi kan dele tips og erfaringer med hverandre, sier Holden.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev