Nyhet

Talentpris til Ola Øverby

Trommeslager Ola Øverby ble tildelt Talentprisen under åpningskonserten på Dølajazz i går kveld.

Dølajazz’ årlige talentprisen ble torsdag 15. oktober tildelt trommeslager Ola Øverby under festivalens åpningskonsert i Lillehammer. Talentprisen deles ut til en ung musiker med tilknytning til Innlandet, og med den følger en sum på kr 50 000 samt invitasjon til å gjøre en talentpriskonsert på festivalen året etter. Prisen finansieres av Eidsiva Bredbånd, og det var Bjørn Tore Paulen fra Eidsiva som overrakte prisen i går kveld.

Dølajazz skriver følgende i begrunnelsen for prisen:
Talentprisen gikk i år til en ung utøver som er i ferd med å etablere seg som en musiker man kan regne med i mange år fremover. Det ser ut til at han sikter på en musikerkarriere der jazz står sentralt, med et svært troverdig musikalsk engasjement.
Han blir beskrevet som «ung og løfterik», «stødig» og «funky», og har tross sin unge alder blitt en ettertraktet musiker. Det sies enkelt og greit om årets talentprisvinner at han spiller DRITBRA.Ola Øverby har gått musikklinja på Gjøvik videregående skole, fullført tre år på Norges musikkhøgskole, og har reist land og strand rundt på festivaler: ØYA, Roskilde, Moldejazz og Dølajazz. Vi har hørt ham her på Lillehammer flere ganger tidligere, sammen med bandet Fieh.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev