Nyhet

NTNU Jazzlinja på turné

Tredjeklasse på jazzlinja ved NTNU i Trondheim legger i høst ut på turné med start på Dokkhuset 16. oktober.

Etter at vårens tradisjonelle andreklasseturné ble avlyst grunnet korona, er det nå tredjeklassinger som legger ut på veien. Med hele 16 musikere er Jazzraptor det største bandet noensinne som jazzlinja sender ut på turné.

– Det er jo stort å ta del i en så sterk tradisjon. Vi gleder oss masse til å spille sammen og møte publikum, sier bandets altsaxofonist Amalie Dahl.
Musikerne kommer fra Norge, Sverige og Danmark og er i alderen 20 – 24 år. Med seg har de originale komposisjoner, skrevet og arrangert spesifikt for ensemblet. Til tross for forskjellig bakgrunn og inspirasjon, har de sammen​ j​obbet frem et sterkt felles uttrykk.

Turné:
16. oktober – Dokkhuset, Trondheim
21. oktober- Marikollen Kultursal, Rælingen
22. oktober – SALT, Oslo
26. oktober – Inderøy Jazzforum
2. desember – Nasjonal Jazzscene, Oslo

Jazzraptor: Isabelle Bjørneraas – vokal, fløyte (Trondheim) Liv Ellen Rønning – vokal (Åsen, Levanger) Jakob Leirvik – vokal (Trondheim) Amalie Dahl – saxofoner, klarinett (Sorø, Danmark) Ask Morris Rasmussen – tenorsaxofon (Tønsberg) Aksel Rønning – tenorsaxofon (Rælingen) Jenny Frøysa – barytonsaxofon, bassklarinett (Kråkstad) Ola Lømo Ellingsen – trompet (Oslo) Oscar Andreas Haug – trompet (Arendal) Emil Storløkken Åse – gitar (Trondheim) Amund Storløkken – Åse vibrafon (Trondheim) Eskild Okkenhaug – bass (Skedsmokorset) Nicolas Leirtrø – bass, barytongitar (Trondheim) Trym Saugstad Karlsen – trommer (Skotbu) August Glännestrand – trommer (Vänersborg, Sverige)

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev