Nyheter

Nominer kandidater til Buddy-prisen og Storbandprisen

Nå kan du nominere kandidater til Buddy-prisen 2020 og Storbandprisen 2020. Frist for nominasjoner er 10. september.

Norsk jazzforum inviterer jazzmiljøet til å nominere kandidater til Buddy-prisen 2020 og Storbandprisen 2020.

Buddy-prisen
Buddy er den høyeste utmerkelsen i norsk jazz. Prisen tildeles en musiker som både har utmerket seg som en fremragende utøver på sitt instrument og samtidig har betydd mye som pådriver for å bedre jazzens utbredelse og kjennskap til musikkformen. Buddy-prisen har med få unntak vært delt ut årlig siden 1956. Et tilbakeblikk på Buddy-mottakerne er som å oppleve høydepunktene i norsk jazz de siste seks tiårene. Med Buddy-prisen følger en statuett av jazzikon og trompeter Buddy Bolden, gjenskapt av billedkunstneren Lise Frogg samt 50.000,- kroner fra Norsk jazzforum.

Frist for nominasjon er 10. september 2020. Vi ber om at forslagsstiller legger ved en begrunnelse for nominasjonen.
Nominasjonsskjema for Buddy-prisen finner du her.

Storbandprisen
Gjennom Storbandprisen ønsker Norsk jazzforum å hedre enkeltpersoner eller miljøer som har gjort en særlig viktig innsats, og gi denne viktige delen av jazzmiljøet oppmerksomhet. Prisen skal gå til en enkeltperson, et miljø eller et storband som har betydd særlig mye for amatørstorband i Norge. Den skal ikke belønne storband for å være på et høyt utøvernivå alene. Storbandprisen er ment å være en pris som belønner en viktig innsats for miljøet som helhet. Mulige kandidater til prisen kan f.eks. være storbandledere, komponister/arrangører, arrangører av festivaler/konsertserier for storband, eller andre ildsjeler som har betydd mye for et miljø. Norsk jazzforum ønsker at storbandmiljøet selv kommer med forslag til aktuelle kandidater. Ved nomineringen skal det legges med en begrunnelse for hvorfor kandidaten bør få prisen.

Frist for nominasjon er 10. september 2020.
Nominasjonsskjema for Storbandprisen finner du her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev