Nyheter

Jazzintro-start på Moldejazz

Første runde av Jazzintro 2020 arrangeres under Moldejazz fredag 17. juli. Det er Kongle Trio og Chuck People som skal spille om den første finaleplassen.

Koronakrisen avlyste alle fire innledende runder av Jazzintro 2020, men nå er det lagt et nytt løp med konserter. Moldejazz som i alle år har vært vertskap for finalen, vil nå i stedet arrangere den aller første runden. Kvartetten Chuck People med utspring fra jazzlinja i Trondheim, møter Kongle Trio fra Oslo til duell fredag 17. juli.

– Nå gleder vi oss til å endelig komme i gang. Jazzintro får en litt annen ramme i år, men innholdet er det samme. Vi har åtte fine unge band som skal få vise seg fram, og nivået på musikerne er høyt. 2020-runden blir veldig bra, sier prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen.

Andre runde av Jazzintro blir på Oslo Jazzfestival i august, og de neste to blir på Maijazz i Stavanger i oktober og Jazzfest i Trondheim i november. Finalen skal arrangeres på Nasjonal jazzscene i Oslo. Der får ett av bandene tittelen Årets unge jazzmusikere 2020, og disse mottar en lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipendet på kr 150 000. I tillegg bidrar Talent Norge med midler til et omfattende mentorprogram som vil skreddersys for bandet som blir Årets unge jazzmusikere 2020.

Følgende åtte band er plukket ut til å delta i Jazzintro 2020: Amund Kleppan Kvartett, Chuck People, Damata, Front!Front, Hein Westgaard Trio, Kongle trio, Ladybird Orchestra og Skurkar.

Chuck People
Erlend Vangen Kongtorp (Odda) – saksofon, Hogne Kristoffer Kleiberg (Trondheim) – piano, Alf Svendsen Høines (Porsgrunn) – kontrabass, Martin Heggli Mellem (Lier) – trommer
Medlemmene av jazzkvartetten Chuck People møttes gjennom jazzlinja i Trondheim for drøyt tre år siden, og er alle etablerte på den unge, norske jazzscenen. Kvartetten spiller egenkomponert musikk basert på amerikansk jazz fra 50- og 60-tallet, og er inspirert av de store saksofonheltene Joe Henderson, Sonny Rollins og John Coltrane.

Kongle trio
Liv Andrea Hauge (Mosjøen) – piano, Øystein Skjelstad Østensen (Kongsberg) – kontrabass, Veslemøy Narvesen (Kristiansand) – trommer
Kongle trio oppstod våren 2019 i Oslo, og det oppstod umiddelbart stor spilleglede og kjemi mellom musikerne. Det musikalske utrykket fokuserer sterkt på frihet, improvisasjon og musikernes identitet og personlighet. Musikerne ønsker å utforske fri-improvisasjon og de impulsene som oppstår i samspillet, og også hvordan man kan bruke utradisjonelle strukturer, groover og lydlandskap. Noen av låtene har klare strukturer mens andre er svært frie og følger helt ulike musikalske rammer. Musikken er i stor grad inspirert av utradisjonelle norske pianotrioer som Svein Finnerud trio, Close Erase, Maria Kannegaard trio og Moskus.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev