Festival

Kongsberg Jazzfestival hjem i stua

Årets utgave av Kongsberg Jazzfestival er avlyst, men festivalen inviterer likevel til digital festivalstemning fredag 3. juli.

– I år kommer vi hjem til deg, sier prosjektleder i Kongsberg Jazzfestival, Truls Liang. Vi skal klare å formidle en smak av festivalfølelse sier han, selv om det blir annerledes i år. Rammen for strømmearrangementet er bakgården på Christians Kjeller og det er ikke en liten produksjon som skal gjennomføres.

På programmet denne kvelden står konserter med soulstjerna Noora Noor, Nils Petter Molvær og et spontant møte mellom slampoet Fredrik Høyer og trommeslager Ståle Liavik Solberg. Sendingen ledes av musikkjournalist Christine Dancke.

– Dette blir en ekte livesending med flerkameraproduksjon, det blir intervjuer og konserter på løpende bånd. Det blir et gjensyn med velkjente ansikter og lokale helter. Vi håper folk samles og logger seg på for å se sendingen, men ikke for mange sammen da, smiler Liang.

Sendingen gjøres i samarbeid med DNB, som i sommer inviterer til åtte digitale festivaler. Mer informasjon om arrangementet og hvordan man skaffer seg tilgang finnes her.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev