Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Natalie Sandtorv

Natalie Sandtorv er plateaktuell med kritikerroste «Heart Echoes», og kjører på med et ekstra stort ensemble når Neon Ion spiller på JazzRamp på SALT i Oslo 23. juni og Moldejazz 15. juli.

Hver mandag presenterer Jazzinorge.no en aktuell musiker, arrangør, storband eller jazzaktør som Ukas Jazzprofil. Har du tips, send oss gjerne en epost.

Natalie Sandtorv

Hei, Natalie, hvordan står det til i disse dager?
– Heisann! Det går egentlig ganske bra. Jeg føler at jeg har vært utrolig heldig, og har hatt masse å gjøre de siste månedene. Det er også deilig endelig å få gitt ut hjertebarnet mitt Heart Echoes!

«Heart Echoes» med ditt nye prosjekt Neon Ion «…utvider feltet for moderne norsk popmusikk», skrev Audun Vinger i DN. Ikke verst å få den omtalen?
– Nei, herregud, det var ufattelig stort. Å lage dette albumet har vært en fantastisk prosess fra start til slutt. Det er fint å kunne klappe meg selv, og produsent Erlend Mokkelbost og co-writer Ivan Blomqvist på skuldra.

Albumet som ble sluppet på Jazzland hadde releasekonsert i mai. Litt uheldig å få koronakrisen midt i denne lanseringen?
– Vi slapp albumet 8. mai, og det var absolutt ikke ideelt. Men jeg følte sterkt for å sparke prosjektet i gang, og vise folk hva det er jeg har drevet med de siste to årene. Både for min egen del som kunstner, men også med tanke på bransjen. Det er vanskelig å booke konserter for et prosjekt som “ikke finnes” der ute. Men jeg er heldig som har jobbet med Jazzland, som har vært en super veileder å ha oppi det hele.

En større internasjonale lanseringen er nå koronautsatt. Hva skjer med det?
– Vi utsetter det til når vi ser at restriksjonene i Norge og i de aktuelle landene åpner for konserter igjen. Til da planlegger vi internasjonal release av Heart Echoes med konserter i England og Tyskland. Jeg har spilt mye i utlandet med andre prosjekter, og gleder meg til å komme ut på veien med dette!

Men du har kommet i gang med livekonserter igjen her hjemme. Ålesund forrige uke, JazzRamp i morgen og så Moldejazz i juli?
– Ja, det blir faktisk litt spilling, og det er utrolig deilig. Jeg har et fantastisk gjeng med meg på scena, og er så heldig å ha med Martin Vinje, Henrik Lødøen, Kristian Jacobsen, Torgeir Standal, Karoline Wallace og Ole Mofjell i bandet i sommer. Jeg kjører på med et ekstra stort ensemble. Vi stikker også innom litt vinylsjapper, for å feire at vinylen kom ut denne uka. Til høsten spiller vi også på Røverstaden 25.september! Det blir stas.

Du inngikk nylig avtale med publishingselskapet Arctic Rights. Hva innebærer det for deg?
– Det er så kult å få signere med dem! Jeg er signert både som låtskriver og artist, så i tillegg til at de setter opp sessions hvor jeg skal skrive musikk for andre artister, jobber de også med fokus på meg og musikken jeg skriver. De har et fantastisk team, som jobber med alt fra label, til sync av musikken min til TV og film.

Og hva med andre impro-prosjekter, blir det noe tid til det nå?
– Jeg satser alt på Neon Ion, så alle band hvor jeg tidligere var bandleder er lagt på is. Men det kommer av og til noen invitasjoner jeg ikke kan takke nei til. Bla. har jeg et prosjekt med den tyske saksofonisten Philip Gropper. Vi hadde premiere på festivalen Jazzdor Berlin i fjor. Og nylig ble jeg spurt av en tysk trommeslager om å være med på hans nye album. Kan dessverre ikke si mer om det nå, men det er en musiker jeg har hørt på siden jeg var tenåring så det er skikkelig kult at han har lyst til å ha med mitt uttrykk i prosjektet. Er det spennende nok sier, så jeg ja! Rett og slett fordi jeg føler at jeg fortsatt har mye å uttrykke, og det er mange spennende musikere jeg vil spille med.

Har du andre spennende planer framover?
– Jeg lager mye musikk for tiden, og allerede i sommer kommer det ut en singel som er et samarbeid i regi av Arctic Rights med produsenten Finson. Ellers har jeg spilt inn flere av låtene på Heart Echoes med pianist og produsent Martin Vinje. Disse kommer også ut etterhvert, i tillegg til at jeg har laget noen nye nydelige låter med favorittprodusentene mine Erlend Mokkelbost og Ivan Blomqvist.

Har du en konsertanbefaling?
– Hvis man har muligheten til å dra til Fjellgården Øvre Ljøen i Geirangerfjorden, så er det startet en konsertserie der med en av verdens vakreste fjorder som backdrop! Jeg spilte der i fjor, og det er en sjelden opplevelse. Perfekt med tanke på at vi burde tenke på spennende destinasjoner til norgesferien i år. Hedvig Mollestad med Ekhidna på Mandaljazz tror jeg også blir rått! Jeg har sett dem to ganger allerede og det er knallsterke greier.

Og en plateanbefaling?
– Jeg synes Little Dragons nye album “New Me, Same Us” er det beste de har gitt ut så langt. De lager bare så ufattelig bra låter, og lydmessig er det crèm de la crèm. Som lytter føler jeg at musikken utvikler seg for hvert lytt, og man får nye favorittlåter hele tiden.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz' utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev