Nyhet

Overrasket med talentpris på 50 000 kroner

Til tross for at Maijazz-rammen manglet, ble Bates talentpris delt ut i Stavanger i dag. Jazzstudent Anna Elise Sørdal Klungre ble overrasket med talentprisen og en sjekk på 50 000 kroner.

Denne uka skulle Maijazz fylt scenene i Stavanger, og under åpningskonserten skulle Bates talentpris ha blitt delt ut til et lovende, ungt talent. Korona satte en brems for festivalen, men talentprisen ble likevel delt ut.

– Nå når scenene er stengte, mener vi i Bates det er viktigere enn noen gang å anerkjenne et ungt talent og gi litt hjelp til videre satsing. Derfor ønsker vi å dele ut prisen Batetalentet 2020, selv om vi ikke får gjort det under Maijazzen, sier Bates direktør Paul Boxill.

Tirsdag formiddag kom jazzstudent Anna Elise Sørdal Klungre på scenen på Spor 5 for å spille inn det hun trodde var en promoteringsfilm i forbindelse med digitale konserter. Lite visste hun at hun hadde en stor overraskelse i vente. Opp på scenen kom nemlig Bates direktør Paul Boxill med statuett, blomst og sjekk på 50 000 kroner.

– Det er veldig stas å få denne anerkjennelsen og vite at noen ser og anerkjenner det jeg holder på med. Ikke minst er det veldig betryggende å få en pengegave nå som vi er inne i såpass usikre tider, sier Anna Elise Sørdal Klungre.

Bates talentpris ble delt ut for første gang under Maijazz i fjor og går til en ung utøver som har gjort seg bemerket med stort kunstnerisk potensiale og egenart. Flere spennende kandidater ble vurdert, men juryen endte til slutt enstemmig opp med Klungre, som har gjort seg bemerket som både komponist, låtskriver og vokalist. Juryen har i år bestått av Cecilie Dybdahl Birkeland, Innholdsmester i Bate, Helleik Kvinnesland, daglig leder i Stavanger Jazzforum, Hanne Bernhardt Buvik, produksjonsleder i Maijazz, Eddie Andresen, musiker, lærer ved MDD Bjergsted (Stavanger Katedralskole) og styreleder i Creo Rogaland, samt Simen Kiil Halvorsen, musiker og universitetslektor i jazz ved fakultet for utøvende kunstfag på UiS.

Juryens begrunnelse kan du lese her. 

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev