Nyhet

Marius Neset med bestillingsverk og turné

Saksofonist Marius Neset urframfører bestillingverket MANMADE med Bergen Filharmoniske Orkester under Borealis torsdag 5. mars. Noen uker senere reiser han på europaturné med sin kvintett, og eneste konsert i Norge blir på Nasjonal jazzscene 21. mars.

De siste årene har saksofonisten og komponisten Marius Neset jobbet med flere store komposisjonsprosjekter, blant annet et bestillingsverk for Bergen Filharmoniske Orkester, MANMADE, som urframføres under Borealis i Bergen 5. mars. Klimaendringene er tema for konsertkvelden, hvor også Therese Birkelund Ulvo urframfører sitt verk Woven Fingerprints.

Nesets verk er en saksofonkonsert hvor form og oppbygging er inspirert av tidens klimaendringer. Verket er inndelt i 5 mindre satser som er inspirert av menneskeskapte historiske nyvinninger som både har bidratt til samfunnsutviklingen, men som også på mange måter har vært små ledd på vei mot de store globale utfordringene verden står ovenfor i dag. Musikken har, forteller Neset, sitt utspring i fraser fra egne improviserte stykker og soloer som har blitt til gjennom årenes løp.
Hele konserten strømmes direkte her.

Liveinnspilling på europaturné
I mars drar Marius Neset på europaturné med sin faste kvintett, og det vil bli gjort liveinnspilling av alle konsertene til en kommende utgivelse. Den eneste konsert i Norge på denne turneen blir på Nasjonal jazzscene 21. mars.

Marius Neset Quintet på europaturné:
21. mars – Nasjonal Jazzscene, Oslo (NO)
22. mars – Fasching, Stockholm (SE)
24. mars – Porgy & Bess, Wien (AT)
25. mars – Unterfahrt, München (DE)
27. mars – Lantaren Venster, Rotterdam (NL)

KUPP: Saxophone player and composer Marius Neset

Saxophone player and composer Marius Neset has created “MANMADE”, a new saxophone concerto where musical material from his career as an improvising player are embedded within a form and structure that is inspired by current climate changes. Marius Neset take part in KUPP, a national talent programme for young Norwegian composers. The commission is part of Music Norway's KUPP project, and the concert will premiere during this week’s Borealis – en festival for eksperimentell musikk. Talent Norge, Music Norway and the Norwegian Society of Composers are partners in KUPP, which is also supported by The Saving Banks Foundation DNB, NB noter, TONO and The Norwegian Composers’ fund.The video is directed and produced by Anton Ligaarden/Paragon.

Posted by Music Norway on Tuesday, 3 March 2020

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev