Nyhet

Marius Neset med bestillingsverk og turné

Saksofonist Marius Neset urframfører bestillingverket MANMADE med Bergen Filharmoniske Orkester under Borealis torsdag 5. mars. Noen uker senere reiser han på europaturné med sin kvintett, og eneste konsert i Norge blir på Nasjonal jazzscene 21. mars.

De siste årene har saksofonisten og komponisten Marius Neset jobbet med flere store komposisjonsprosjekter, blant annet et bestillingsverk for Bergen Filharmoniske Orkester, MANMADE, som urframføres under Borealis i Bergen 5. mars. Klimaendringene er tema for konsertkvelden, hvor også Therese Birkelund Ulvo urframfører sitt verk Woven Fingerprints.

Nesets verk er en saksofonkonsert hvor form og oppbygging er inspirert av tidens klimaendringer. Verket er inndelt i 5 mindre satser som er inspirert av menneskeskapte historiske nyvinninger som både har bidratt til samfunnsutviklingen, men som også på mange måter har vært små ledd på vei mot de store globale utfordringene verden står ovenfor i dag. Musikken har, forteller Neset, sitt utspring i fraser fra egne improviserte stykker og soloer som har blitt til gjennom årenes løp.
Hele konserten strømmes direkte her.

Liveinnspilling på europaturné
I mars drar Marius Neset på europaturné med sin faste kvintett, og det vil bli gjort liveinnspilling av alle konsertene til en kommende utgivelse. Den eneste konsert i Norge på denne turneen blir på Nasjonal jazzscene 21. mars.

Marius Neset Quintet på europaturné:
21. mars – Nasjonal Jazzscene, Oslo (NO)
22. mars – Fasching, Stockholm (SE)
24. mars – Porgy & Bess, Wien (AT)
25. mars – Unterfahrt, München (DE)
27. mars – Lantaren Venster, Rotterdam (NL)

KUPP: Saxophone player and composer Marius Neset

Saxophone player and composer Marius Neset has created “MANMADE”, a new saxophone concerto where musical material from his career as an improvising player are embedded within a form and structure that is inspired by current climate changes. Marius Neset take part in KUPP, a national talent programme for young Norwegian composers. The commission is part of Music Norway's KUPP project, and the concert will premiere during this week’s Borealis – en festival for eksperimentell musikk. Talent Norge, Music Norway and the Norwegian Society of Composers are partners in KUPP, which is also supported by The Saving Banks Foundation DNB, NB noter, TONO and The Norwegian Composers’ fund.The video is directed and produced by Anton Ligaarden/Paragon.

Posted by Music Norway on Tuesday, 3 March 2020

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Petter Wettre

Petter Wettre tok med seg saksofonen og flyttet til Paris kun et par uker for koronarestriksjonene satte inn. Nye samarbeid og musikalske møter må vente, nå er det blogging, øving, trening og generelt venting som fyller dagene.

Nyhet

Kongsberg Jazzfestival avlyser

Kongsberg Jazzfestival melder i dag at årets festival er avlyst. - Det er med tungt hjerte vi gjør dette, men styret har også et ansvar for å ta vare på festivalen, forvalte den godt og sikre dens fremtid. Vi kan ikke sette festivalen i en situasjon hvor vi med åpne øyne sender den inn i historiebøkene, sier styreleder Juel H. Rye.

Meld deg på vårt nyhetsbrev