Nyheter

Lush Life på Sørnorsk jazzsenter-turné

Når kvartetten Lush Life skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Dølen konsertserie på Evje, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Bø Jazzklubb og Grenland Jazzforum besøk.    

Lush Life, som har hentet bandnavnet sitt fra jazz-standardlåten komponert av Billy Strayhorn en gang på 1930-tallet, består av fire profilerte og velrenommerte musikere hjemmehørende i regionen til Sørnorsk jazzsenter, nærmere bestemt i et «litt utvidet Grenlandsområde»: vokalist Nina Gromstad, pianist Rune Klakegg, bassist Jan Olav Renvåg og trommeslager Stig Sjøstrøm.

Nina Gromstad har bl.a. samarbeidet mye med jazzmusiker og komponist Guttorm Guttormsen. Hun har også medvirket som sanger og skuespiller i flere at Teater Ibsens oppsetninger og har gjennom sine mer enn 20 år som frilansmusiker jobbet både med jazz, viser og andre sjangre.
Jazzpublikummet i regionen kjenner selvfølgelig Rune Klakegg og Jan Olav Renvåg bl.a. fra Scheen Jazzorkester, men også fra en rekke andre band og prosjekter. Stig Sjøstrøm har, som de tre andre i bandet, jobbet med forskjellige musikalske sjangre som i tillegg til jazz omfatter cubansk og afrikansk musikk og samarbeid med bluesmusikere som Vidar Busk og Daniel Eriksen.

Det musikalske landskapet Lush Life beveger seg i, er jazz ispedd pop-referanser og fremført med utpreget sans for eleganse, stil og med et glimt i øyet. Bandet har eksistert i ca. 8 år. De ga ut CD-en ”Ordinary things that everyone ought to do” på plateselskapet Curling Legs i 2015 og fikk mange gode tilbakemeldinger på den. Med bandmedlemmenes svært varierte bakgrunn innen først og fremst jazz, men også viser, pop, latin og blues, kan ikke musikken bli annet enn leken, iørefallende og tiltalende.

Turnérute:
Dølen Konsertserie på Evje torsdag 06.02., Risør Jazzklubb fredag 07.02., Flekkefjord Jazzklubb lørdag 08.02., Kristiansand Jazzvesen onsdag 12.02., Arendal Jazzklubb torsdag 13.02., Bø Jazzklubb fredag 14.02., Grenland Jazzforum lørdag 15.02.

Fra forsiden

Nyhet

Polarjazz feirer 25 år

Verdens nordligste jazzfestival skjer 2.- 5. februar i Longyearbyen og Ny-Ålesund på Svalbard. Silje Nergaard & Espen Berg, Bugge Wesseltoft, Bendik Hofseth og Sidiki Camara er blant artistene du kan høre under årets festival.

Nyheter

Kulturkonferanse på Voss

Under kulturkonferansen "Vakkert samspel?" på Voss 31. mars, skal samhandling og samarbeid mellom frivillighet og profesjon i kulturlivet diskuteres. Et bredt panel fra Stortingets familie- og kulturkomité er på plass sammen med en rekke kulturorganisasjoner, tankesmia Kraft med flere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev