Nyhet

NTNU Jazzensemble gjør Rotmo på Jazzfest

NTNU Jazzensemble med Bjørn Marius Hegge tjuvstarter Trondheim Jazzfestival 5. mai, dagen før festivalens offisielle åpning, med nye arrangement av Hans Rotmo-låter.

Jazzfest i Trondheim fortsetter den suksessfulle konsertserien hvor en komponist/arrangør tar for seg en trøndersk pop/rock-artists låtskatter og arrangerer for studentene i NTNU Jazzensemble. I år er turen kommet til Hans Rotmo, som gjennom flere tiår har levert en mengde klassikere med utgangspunkt i vise-pop-folkemusikktradisjonen. Bassist Bjørn Marius Hegge har arrangert åtte låter samlet fra Rotmo sine mange album fram til 1990-tallet.

– Mye av musikken til Rotmo har jeg vokst opp med. Jeg har traktert trekkspill på mange av låtene fra Heimvernslaget og Arbeidslaget til dans med venner i hjembygda mi Elvran, forteller Hegge.

– Min interesse for jazz kom i en alder av 18 år, og etter hvert som jeg har studert og utviklet meg videre har jeg blitt interessert i mer og mer forskjellig musikk, klassisk så vel som jazz. Det har vært en spennende jobb å ta Rotmo sin musikk inn i min nåværende musikalske verden og jeg har prøvd å inkorporere mine idéer samtidig som jeg har villet bevare de opprinnelige låtene og grunntankene til Rotmo, sier Hegge.

Hans Rotmo begynte sin karriere i Valley Boys, fortsatte med platesalgsrekord med Vømmøl Spellmannslag, fortsatte med Arbeidslaget hass Konrad Vømmølbakken, Heimevernslaget, Ola Uteligger og etter hvert soloplater i eget navn. Rotmo har vært hovedmann bak godt over tyve plater.

Besetning:
Jakob Leirvik – vokal
Liv Ellen Rønning – vokal
Amalie Dahl – altsax og klarinett
Jenny Kristine Frøysa – barytonsax og bassklarinett
Ask Rasmussen – tenorsax
Aksel Rønning – tenorsax
Peter Robertstad – trombone
Ola Lømo Ellingsen – trompet
Oscar Andreas Haug – trompet
Tuva Halse – fiolin
Ellie Mäkelä – bratsj
Amund Storløkken Åse – vibrafon
Joakim Rainer Petersen – piano
Alf Svendsen Høines – kontrabass
Martin Heggli Mellem – trommer

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev