Nyhet

NTNU Jazzensemble gjør Rotmo på Jazzfest

NTNU Jazzensemble med Bjørn Marius Hegge tjuvstarter Trondheim Jazzfestival 5. mai, dagen før festivalens offisielle åpning, med nye arrangement av Hans Rotmo-låter.

Jazzfest i Trondheim fortsetter den suksessfulle konsertserien hvor en komponist/arrangør tar for seg en trøndersk pop/rock-artists låtskatter og arrangerer for studentene i NTNU Jazzensemble. I år er turen kommet til Hans Rotmo, som gjennom flere tiår har levert en mengde klassikere med utgangspunkt i vise-pop-folkemusikktradisjonen. Bassist Bjørn Marius Hegge har arrangert åtte låter samlet fra Rotmo sine mange album fram til 1990-tallet.

– Mye av musikken til Rotmo har jeg vokst opp med. Jeg har traktert trekkspill på mange av låtene fra Heimvernslaget og Arbeidslaget til dans med venner i hjembygda mi Elvran, forteller Hegge.

– Min interesse for jazz kom i en alder av 18 år, og etter hvert som jeg har studert og utviklet meg videre har jeg blitt interessert i mer og mer forskjellig musikk, klassisk så vel som jazz. Det har vært en spennende jobb å ta Rotmo sin musikk inn i min nåværende musikalske verden og jeg har prøvd å inkorporere mine idéer samtidig som jeg har villet bevare de opprinnelige låtene og grunntankene til Rotmo, sier Hegge.

Hans Rotmo begynte sin karriere i Valley Boys, fortsatte med platesalgsrekord med Vømmøl Spellmannslag, fortsatte med Arbeidslaget hass Konrad Vømmølbakken, Heimevernslaget, Ola Uteligger og etter hvert soloplater i eget navn. Rotmo har vært hovedmann bak godt over tyve plater.

Besetning:
Jakob Leirvik – vokal
Liv Ellen Rønning – vokal
Amalie Dahl – altsax og klarinett
Jenny Kristine Frøysa – barytonsax og bassklarinett
Ask Rasmussen – tenorsax
Aksel Rønning – tenorsax
Peter Robertstad – trombone
Ola Lømo Ellingsen – trompet
Oscar Andreas Haug – trompet
Tuva Halse – fiolin
Ellie Mäkelä – bratsj
Amund Storløkken Åse – vibrafon
Joakim Rainer Petersen – piano
Alf Svendsen Høines – kontrabass
Martin Heggli Mellem – trommer

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev