Nyhet

Første programslipp fra Maijazz 2020

Håkon Kornstad & Stavanger Symfoniorkester, Mulatu Astatke, Kyle Eastwood, Ketil Bjørnstad & Frode Rønli med band, Mike Stern med Jan Gunnar Hoff Group samt Joni Mitchell-hyllest med Anja Lauvdal og norske stjernemusikere er første programslipp fra Maijazz 2020.

Maijazz’ første programslipp for festivalen i 2020 er en blanding av det fremste både innen den internasjonale, nasjonale og lokale jazzen. Stavangerpublikummet kan endelig få oppleve en av fjorårets store festivalsuksesser: Anja Lauvdal og hennes fantastiske gjeng med musikere som hyller Joni Mitchell. Gudfaren av ethiojazz, Mulatu Astatke, kommer også til Stavanger. Jan Gunnar Hoff Group fortsetter samarbeidet med gitaristen Mike Stern, og Maijazz 2020 er en del av en større turné i Norge og Europa. Kyle Eastwood er tilbake med et dypdykk i filmmusikk og jazz, og for første gang kan klassikeren «30 årskrigen” oppleves live med Ketil Bjørnstad og Frode Rønli med band.

Forener klassisk og jazz
Maijazz forstetter sitt sjangeroverskridende samarbeid med byens symfoniorkester. På festivalen i 2020 skal Stavanger Symfoniorkester og Håkon Kornstad forene klassisk og jazz i Stavanger Konserthus.

Håkon Kornstad er jazzsaksofonisten med verdenskarriere som ble opera-tenor. Parallelt med hans egne sagnomsuste kombinasjoner av jazz og opera i inn- og utland, fortsetter han arbeidet med å utvikle seg som klassisk sanger. Prosjektet som nå kommer til Stavanger, ble oppført på Oslo Jazzfestival, da med Det Norske Kammerorkester, med to utsolgte konserter. På Maijazz i 2020 blir prosjektet gjort med fullt symfoniorkester. Stavanger Symfoniorkester har vist at de behersker crossover-prosjekter. Konserten med symfoniorkesteret og Marius Neset ble en av de absolutte høydepunkt på 2019-festivalen.

Mer informasjon om programmet og billettsalg her.

Fra forsiden

Jazzknappleik - TOU Scene, Stavanger, 16. juni 2021

Friimpro på samlebånd

Festivalkurator Nils Henrik Asheim bygger seg en lavmælt musikkmaskin på Jazzknappleiks første dag ved hjelp av automatiske pumper og Vestlands-baserte musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev