Nyhet

ECM-jubileum markeres i Oslo

ECMs 50-årsjubileum markeres med seminar i Nasjonalbiblioteket tirsdag 24. september og en konsertrekke på Nasjonal jazzscene de påfølgende fire dagene.

Med mange hundre innspillinger i norske Rainbow Studios og utgivelser med en lang rekke norske musikere, har det tyske plateselskapet ECM en plass i norsk jazzhistorie. I 2013 deponerte ECM hele samlingen av produksjons- og masterbånd til Nasjonalbiblioteket, så når plateselskapet i år har 50-årsjubileum, markeres det med et jubileumsseminar på Nasjonalbiblioteket 24. september. Mangeårig jazzjournalist Terje Mosnes innleder om ECMs plass i norsk platehistorie. Pianist Bobo Stenson og saksofonist John Surman, begge med omfattende platekarrierer, ikke minst på ECM, snakker om sine erfaringer med egne og andres plater, og om kunsten å lytte. Seminaret starter kl 18 og er gratis. Mer informasjon her.

Nasjonal jazzscene markerer jubileet med fire konsertkvelder 25. – 28. september: Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet på onsdag, Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen/Tander/Vespestad torsdag, Mette Henriette + Carla Bley Trio fredag og Sinikka Langeland solo + Craig Taborn solo + Surman/Andersen/Strønen lørdag. Mer om programmet og billetter her.

Som oppvarming til jubileumsseminar og -konserter kan du lese Jazznytts ukentlige blogg, Now’s The Time. I forrige uke fortalte Terje Mosnes mer om ECM, og bloggens utvalgte «ECM-stein» er Bobo Stenson Trios Underwear

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev