Nyhet

ECM-jubileum markeres i Oslo

ECMs 50-årsjubileum markeres med seminar i Nasjonalbiblioteket tirsdag 24. september og en konsertrekke på Nasjonal jazzscene de påfølgende fire dagene.

Med mange hundre innspillinger i norske Rainbow Studios og utgivelser med en lang rekke norske musikere, har det tyske plateselskapet ECM en plass i norsk jazzhistorie. I 2013 deponerte ECM hele samlingen av produksjons- og masterbånd til Nasjonalbiblioteket, så når plateselskapet i år har 50-årsjubileum, markeres det med et jubileumsseminar på Nasjonalbiblioteket 24. september. Mangeårig jazzjournalist Terje Mosnes innleder om ECMs plass i norsk platehistorie. Pianist Bobo Stenson og saksofonist John Surman, begge med omfattende platekarrierer, ikke minst på ECM, snakker om sine erfaringer med egne og andres plater, og om kunsten å lytte. Seminaret starter kl 18 og er gratis. Mer informasjon her.

Nasjonal jazzscene markerer jubileet med fire konsertkvelder 25. – 28. september: Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet på onsdag, Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen/Tander/Vespestad torsdag, Mette Henriette + Carla Bley Trio fredag og Sinikka Langeland solo + Craig Taborn solo + Surman/Andersen/Strønen lørdag. Mer om programmet og billetter her.

Som oppvarming til jubileumsseminar og -konserter kan du lese Jazznytts ukentlige blogg, Now’s The Time. I forrige uke fortalte Terje Mosnes mer om ECM, og bloggens utvalgte «ECM-stein» er Bobo Stenson Trios Underwear

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev