Nyhet

Ekstraordinær triokonsert på Blow Out

Supergruppe med David Murray i spissen: en «dream come true» forteller Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love om det forestående møtet over to kvelder på Kafé Hærverk i slutten av mai.

Improjazzklubben Blow Out! ble tidligere i år tildelt prisen Årets jazzklubb av Norsk jazzforum og takker nå for tilliten med to ekstraordinære konserter på Kafé Hærverk. Ekstraordinære fordi de skjer i uka mellom to ordinære Blow Out-konserter, og ekstraordinære fordi det er ingen ringere enn den levende legenden, saksofonisten David Murray som skal innta den lille scenen i Hausmannsgate. Det gjør han sammen med Paal Nilssen-Love og Ingebrigt Håker Flaten, som begge bør være godt kjent for de fleste nordmenn med fingeren på frijazzpulsen. Det hele startet med et møte mellom Nilssen-Love og Murray i Skopje i fjor høst, der de hver for seg spilte på samme festival, og under et raskt møte før avreise fikk Nilssen-Love sjansen til å fortelle at han hadde hørt Murray spille for første gang allerede som åtteåring. Og når The Thing (trioen til Nilssen-Love, Håker Flaten og Mats Gustafsson) tidligere i år tok pause på ubestemt tid var det faktisk faren til Nilssen-Love som ymtet frempå at tiden kanskje var moden for å gjøre alvor ut av planene som ble lagt på flyplassen i Skopje. Eposter ble sendt og prosjektet var i gang.

Håker Flaten og Nilssen-Love er samstemte i gleden over å få spille med Murray:
– Å spille med David Murray, som jo faktisk er en legende innen sitt felt, en stor inspirasjon for all musikk jeg har holdt på med siden jeg var ung – for meg personlig er dette en dream come true, forteller Nilssen-Love, mens Håker Flaten beskriver Murray som en musiker med et bredt nedslagsfelt og et ujålete uttrykk, og legger til at «det blir passe sjukt» å spille sammen.

For mens de to konsertene på Hærverk i sann Blow Out-stil kommer til å åpne for det aller meste, så er det Murrays musikerskap som på noe naturlig vis kommer til å stå i sentrum disse kveldene. Nilssen-Love vil ikke røpe hele slagplanen, men forteller at de håper å spille flere låter fra David Murrays eksepsjonelt store katalog av fantastiske låter helt tilbake til tidlig søttitallet: – Musikken vil være så åpen så mulig, med mye energi og godt med rom for soloer og duoer.

Supergruppa skal ut på turné, men konsertene i Oslo blir nok eneste sjansen til å oppleve de såpass nært og intimt, slik man også er blitt vant med når det er Blow Out! som står som avsender. I snart et tiår har klubben holdt det gående med konserter annenhver tirsdag nesten hele året og en firedagers festival hver august, alltid med fokus på den friimprioviserte og eksperimentelle jazzen. Årets festival blir avholdt 14. – 17. august på Deichmanske bibliotek Grunerløkka.

pressemelding: Blow Out!

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Når bassklarinettene blir lange

Kristine Tjøgersen vinner Arne Nordheims komponistpris, Christian Winther tenker nytt og høyt om plateutgivelser, Oddrun Lilja om inspirasjonene bak høstens mest bejublede skive, Pål Strangefruit Nyhus snakker om Nils Petter Molvær mens vi hører på ny musikk og minnes en av jazzens største kranglefanter.

Nyhet

Nils Petter Molvær runder 60 på scenen

18. september fyller Nils Petter Molvær 60 år. Går alt som planlagt, kommer han til å tilbringe mye av både bursdagen og dagen derpå på Nasjonal jazzscene Victoria.

Meld deg på vårt nyhetsbrev