Nyhet

Trondheim Jazz Expo i mai

Under Trondheim Jazzfestival inviterer Midtnorsk jazzsenter og Jazzfest publikum og internasjonale delegater til presentasjon av noen av regionens fremste jazzmusikere.

Den 9. og 10. mai inviterer Midtnorsk jazzsenter og Jazzfest til en ny utgave av Trondheim Jazz Expo hvor Kirsti Hukes «Weaving», Mette Rasmussen, Hegge, Sondre Ferstad Ensemble, Natalie Sandtorv og Trondheim Voices står på programmet. Trondheim Jazz Expo ble første gang arrangert i 2015. Formålet er å promotere eksportklare midtnorske band/artister mot et internasjonalt jazzmarked, og et utvalg internasjonale bransjefolk er invitert.

Verket Weaving er opprinnelig et bestillingsverk til Trondheim jazzfestival 2017 av vokalist og komponist Kirsti Huke. Med to trommeslagere, trompet, synther, vokal og harmonium forenes elementer fra ulike genre og uttrykk – fra det akustisk til elektronisk, fra lyrisk og introvert til det mer ekstroverte. Kirsti Huke har med seg Gunnar Halle på trompet og synther samt de to trommeslagerne Erik Nylander og Wetle Holte. Weaving åpner Trondheim Jazz Expo torsdag 9. mai før Mette Rasmussen solo og Hegge. Fredag 10. mai  blir det konserter med Sondre Ferstad Ensemble, Natalie Sandtorv og Trondheim Voices.

Jazzfest, Trondheim Jazzfestival arrangeres 8. – 12. mai. Mer om JazzExpo-programmet og Jazzfest her.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev