Nyhet

Trondheim Jazz Expo i mai

Under Trondheim Jazzfestival inviterer Midtnorsk jazzsenter og Jazzfest publikum og internasjonale delegater til presentasjon av noen av regionens fremste jazzmusikere.

Den 9. og 10. mai inviterer Midtnorsk jazzsenter og Jazzfest til en ny utgave av Trondheim Jazz Expo hvor Kirsti Hukes «Weaving», Mette Rasmussen, Hegge, Sondre Ferstad Ensemble, Natalie Sandtorv og Trondheim Voices står på programmet. Trondheim Jazz Expo ble første gang arrangert i 2015. Formålet er å promotere eksportklare midtnorske band/artister mot et internasjonalt jazzmarked, og et utvalg internasjonale bransjefolk er invitert.

Verket Weaving er opprinnelig et bestillingsverk til Trondheim jazzfestival 2017 av vokalist og komponist Kirsti Huke. Med to trommeslagere, trompet, synther, vokal og harmonium forenes elementer fra ulike genre og uttrykk – fra det akustisk til elektronisk, fra lyrisk og introvert til det mer ekstroverte. Kirsti Huke har med seg Gunnar Halle på trompet og synther samt de to trommeslagerne Erik Nylander og Wetle Holte. Weaving åpner Trondheim Jazz Expo torsdag 9. mai før Mette Rasmussen solo og Hegge. Fredag 10. mai  blir det konserter med Sondre Ferstad Ensemble, Natalie Sandtorv og Trondheim Voices.

Jazzfest, Trondheim Jazzfestival arrangeres 8. – 12. mai. Mer om JazzExpo-programmet og Jazzfest her.

Fra forsiden

Nyhet

Storbandprisen 2019 til Gunnar Gustavsen

Bandleder, arrangør og trombonist Gunnar Gustavsen i Hammerfest Storband ble lørdag 12. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2019. Gustavsen er en ildsjel som i en årrekke har arbeidet aktivt for jazzmiljøet både i Hammerfest og i hele Finnmark, og hans innsats har hatt enorm betydning for det lokale jazz- og musikklivet, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for prisen.

Nyhet

NTT nummer femti!!!

Vi oppsummerer de første 49 utgavene av Now’s The Time, Jon K. Johnsen deler eksklusive nyheter fra vårprogrammet til Kampenjazz, vi snakker med Petter Eldh og grafser i plateposen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev