Nyhet

Trondheim Jazz Expo i mai

Under Trondheim Jazzfestival inviterer Midtnorsk jazzsenter og Jazzfest publikum og internasjonale delegater til presentasjon av noen av regionens fremste jazzmusikere.

Den 9. og 10. mai inviterer Midtnorsk jazzsenter og Jazzfest til en ny utgave av Trondheim Jazz Expo hvor Kirsti Hukes «Weaving», Mette Rasmussen, Hegge, Sondre Ferstad Ensemble, Natalie Sandtorv og Trondheim Voices står på programmet. Trondheim Jazz Expo ble første gang arrangert i 2015. Formålet er å promotere eksportklare midtnorske band/artister mot et internasjonalt jazzmarked, og et utvalg internasjonale bransjefolk er invitert.

Verket Weaving er opprinnelig et bestillingsverk til Trondheim jazzfestival 2017 av vokalist og komponist Kirsti Huke. Med to trommeslagere, trompet, synther, vokal og harmonium forenes elementer fra ulike genre og uttrykk – fra det akustisk til elektronisk, fra lyrisk og introvert til det mer ekstroverte. Kirsti Huke har med seg Gunnar Halle på trompet og synther samt de to trommeslagerne Erik Nylander og Wetle Holte. Weaving åpner Trondheim Jazz Expo torsdag 9. mai før Mette Rasmussen solo og Hegge. Fredag 10. mai  blir det konserter med Sondre Ferstad Ensemble, Natalie Sandtorv og Trondheim Voices.

Jazzfest, Trondheim Jazzfestival arrangeres 8. – 12. mai. Mer om JazzExpo-programmet og Jazzfest her.

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyhet

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev