Nyheter

Jøkleba på Sørnorsk jazzsenter-turné under Vinterjazz

7 konserter i Agder og Telemark + 1 i Vestfold fra 24.01. til 03.02.

Jøkleba – trioen med tilnærmet legendestatus i jazzkretser – skal på Sørnorsk jazzsenter-turné under Vinterjazz 2019.  Bø Jazzklubb, Grenland Jazzforum, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb og Mandal Jazzklubb får Jøkleba på besøk. I tillegg har også Urijazz Jazzklubb i Tønsberg Jøkleba-konsert i turnéperioden.     

 

I 1990 dannet Per Jørgensen, Audun Kleive og Jon Balke trioen Jøkleba. Helt fra starten etablerte trioen seg som et av de mest spektakulære, uforutsigbare, kreative og nyskapende bandene på den skandinaviske jazzscenen med sin frapperende kommunikasjon og musikalske magi i skjæringspunktet mellom det komponerte og det fritt improviserte.

Både sammen i denne trioen og hver for seg i en rekke andre band og prosjekter har Per Jørgensen, Audun Kleive og Jon Balke markert seg i norsk og internasjonal jazz som sterke kreative krefter med tydelig, personlig musikalsk identitet. At alle tre har fått Buddyprisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz, er også et utrykk for det.

Frem til tidlig på 2000-tallet leverte Jøkleba plateutgivelser og konsertopplevelser som etter hvert gav bandet noe nær legendestatus. Omkring 2005 la de tre ned bandet. Men til manges store begeistring, kom Jøkleba sammen til konsert igjen på Vossajazz i 2011. Mottakelsen og responsen var overveldende. Siden da har Jøkleba gitt ut sin 4. plate, Outland, på ECM og spilt sporadiske konserter i inn- og utland.

I perioden 24. januar til 03. februar er trioen klar for turné til jazzklubbene i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter – en stor begivenhet for jazzmiljøet i regionen!

Inkludert en liten «tjuvstart» torsdag 24.01., foregår turnéen under Vinterjazz 2019 som varer fra 25. januar til 3. februar. Vinterjazz er en tidagers landsomfattende markering av jazz i hele landet i regi av Norsk jazzforum hvor formålet er å vise det gode og varierte konserttilbudet jazzklubbene står for året rundt.

Turnérute:
Bø Jazzklubb torsdag 24.01., Grenland Jazzforum fredag 25.01., Kristiansand Jazzvesen lørdag 26.01., Urijazz Jazzklubb onsdag 30.01., Arendal Jazzklubb torsdag 31.01., Risør Jazzklubb fredag 01.02, Flekkefjord Jazzklubb lørdag 02.02., Mandal Jazzklubb søndag 03.02.

————————————————————————————————
For ytterligere informasjon kontakt:
Audun Kleive, tlf. (0047) 91132648, epost: akbatteristen@gmail.com
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 37005547/45473686 post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyhet

Ti nyheter fra Moldejazz

Trondheim Voices & Asle Karstad, Anthony Braxton Lorraine Ensemble, Motorpsycho og Daniel Herskedal & Marius Neset er blant ti nye programslipp fra Moldejazz 2024.

Nyhet

Julepresang fra Nattjazz

Nattjazz i Bergen slipper de første fire til neste års festival: Nils Petter Molvær med Khmer, Bill Frisell i trioformat, ghanesisk fusion med Florence Adooni samt det norske stjerneskuddet Sara Fjeldvær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev