Nyhet

Stort Moldejazz-slipp

Melody Gardot vender tilbake til Moldejazz ti år etter hennes første besøk. Ambrose Akinmusire Origami Harvest, Fatoumata Diawara, Amgala Temple, Kaja Draksler Octet, Mathilde Grooss Viddal – Friensemblet, LRK Trio, Trondheim Jazzorkester & Alf Hulbækmo, Take 6 og Blood, Sweat & Tears er også bekreftet til Moldejazz 2019.

Trompetisten Ambrose Akinmusire kommer til Moldejazz 2019 med sitt banebrytende prosjekt Origami Harvest. I Molde Domkirke presenteres Årets JazZtipendiat Alf Hulbækmo med sin versjon av Trondheim Jazzorkester, og det blir gjenhør med Moldejazzfavorittene Take 6. Et av de mest spennende navnene i europeisk jazz, Kaja Draksler, kommer med sin oktett. Den nylige prisvinneren Mathilde Groos Viddal kommer med sitt FriEnsemble. Legendene Blood, Sweat & Tears vil avslutte konsertrekka i Alexandraparken. Den russiske jazzsensasjonen LRK Trio kan oppleves på åpningsdagen og Årets Artist In Residence vil avslutte sin konsertuke med klubbnatt med Amgala Temple.

Melody Gardot vender tilbake
Da låtskriveren, sangeren og pianisten Melody Gardot fra New Jersey begeistret publikum i Bjørnsonhuset i 2009 var hun fortsatt et nytt og ukjent navn for de fleste. Snart ti år senere har hun et tallrikt publikum over hele kloden, også langt utenfor jazzens vante domene. Med seg i bagasjen til Molde har hun konsertalbumet «Live in Europe» som for tiden figurerer på en rekke lister over årets beste plater. Konserten i Bjørnsonhuset 16. juli blir eneste muligheten til å oppleve Melody Gardot i Norge i 2019.

Sakralt i domkirka
Årets JazZtipendiat Alf Hulbækmo har satt sammen et litt annerledes og svært spennende Trondheim Jazzorkester med tre sterke og særegne vokalister i front; Rohey Talah, Siri Gjære og Harald Relling Nielsen. Hulbækmo vil spille sterkt på kirkerommet og forteller: – Akustikken er spesiell, men det er også noe med den arenaen som gir mulighet til å ta ting på alvor. Hvis man vil snakke om noe med musikken, så er det en fin plass å være. Med denne musikken vil jeg slå et slag for det sakrale.

FriEnsemblet med Unni Boksasp og Naissam Jalal
Komponist og saksofonist Mathilde Grooss Viddals FriEnsemble har gjennom flere år vært et kraftsenter i norsk musikkliv. Derfor var det mer enn fortjent at blant 419 innsendte verk fra 86 forskjellige land ble Grooss Viddals «Out of Silence» nylig én av ti vinnere i konkurransen Global Women in Music for Human Rights. FriEnsemblet omfatter ti sterke navn innen jazz og folkemusikk. Sammen med solistene Unni Boksasp og den fransksyriske fløytisten Naissam Jalal framfører Friensemblet «Tri vendur blés ho i den høgaste sky», en blanding av middelalderballader, nyere folkemusikk, samtidsjazz og toner fra Midtøsten.

Mer om program og billettkjøp her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev