Nyhet

To AiR-konserter og amerikanske stjerner i Moldejazz-slipp

To av Moldejazz-konsertene til Artist In Residence, Gard Nilssen, legges ut for salg i dag: Bushman’s Revenge feat Anja Lauvdal & Per «Texas» Johansson og Acoustic Unity feat Ambrose Akinmusire. Marcus Miller, Joshua Redman og Henry Threadgill er også blant dagens programslipp.

Bassist Marcus Miller returnerer til Moldejazz hvor han gjorde store konserter både i 1997 og i 2013. Tidligere Artist In Residence Joshua Redman kommer med sitt Still Dreaming som han har «arvet» fra sin far Dewey. Det blir en svært eksklusiv konsert med Pulitzer-prisvinner Henry Threadgill, den eneste i Europa i 2019.
På Romsdalsmuseet vil de to gjenforente banda Madrugada og Gåte sammen med Luke Elliot gjøre en spennende konsertdag. Etter flere forsøk har Moldejazz endelig lykkes i å få pianist Fred Hersch til festivalen. To av prosjektene til Artist In Residence Gard Nilssen legges i dag ut for salg: Bushman’s Revenge feat Anja Lauvdal & Per «Texas» Johansson og Acoustic Unity feat Ambrose Akinmusire.

Utvidet Bushman´s Revenge
Trioen Bushman´s Revenge med gitarist Even Helte Hermansen og bassist Rune Nergaard trekkes frem av årets AIR, trommeslager Gard Nilssen, som et av hans viktigste prosjekter. Bandet startet opp i 2003, har gitt ut ni plater så langt og de har bidratt til å revitalisere det stadig like rødglødende brennpunktet mellom rock og jazz. På sitt foreløpig siste album “Jazz, fritt etter hukommelsen” overrasket bandet med å gå i en mer ettertenksom og lavmælt retning. Det er dette sporet de ønsker å fortsette å følge når de eksklusivt på Moldejazz utvider besetningen med den strålende svenske saksofonisten Per “Texas” Johansson og alltid kreative Anja Lauvdal.

Gard Nilssen’s Acoustic Unity i møte med Ambrose Akinmusire
Intet er mer naturlig enn at Gard Nilssen inkluderer sitt eget band Acoustic Unity i sin residency. Bandets første plate «Firehouse» ble nominert til Spellemann i 2016, og albumet «Live in Europe» mottok svært gode kritikker fra både norsk og internasjonal presse. For å ta trioens samspill og musikk enda et steg videre under årets festival, ble det tidlig klart at den amerikanske trompetisten Ambrose Akinmusire stod høyt på ønskelista til Gard over aktuelle samarbeid. Nå ligger alt til rette for et møte mellom to av denne generasjonens fremste utøvere – to utøvere som begge fra hver sin kant av scenen kan lede veien inn i utforskende og kreative landskap i Storyville denne kvelden.

Marcus Miller vender tilbake
Bassisten Marcus Miller spilte på Moldejazz i 1997 med prosjektet «Legends» med blant annet Eric Clapton. Det var også utsolgt og stor stemning sist gang han gjestet festivalen og Bjørnsonhuset i 2013. Marcus Miller har spilt med størrelser som Miles Davis, Herbie Hancock, nylig avdøde Aretha Franklin, Elton John og Bryan Ferry. I mars 2018 slapp han et kritikerrost nytt album, «Laid Black».

Joshua Redman, Still Dreaming
I 1979 spilte Joshuas Redmans far Dewey på Moldejazz med legendariske «Old and New Dreams Band». Dette har inspirert Joshua til prosjektet Still Dreaming. Tidligere Artist in Residence Joshua Redman trekker alltid fullt hus i Molde, det gjorde han både med Bad Plus i 2015 og i det kritikerroste samspillet med Ola Kvernberg i 2016. Med seg til Molde denne gang har saxofon-mesteren trompeter Ron Miles, bassist Scott Colley og trommeslager Dave King.

Henry Threadgill eksklusivt til Molde
Hos jazz-kjennere har saksofonist, fløytist og komponist Henry Threadgill en høy stjerne. Han beskrives både som en nøkkelperson og en sann original innen moderne musikk. I 2016 fikk han, som den tredje jazz-artisten noensinne, den høythengende Pulitzer-prisen for albumet “In for a Penny, In for a Pound” med bandet han tar med seg til Molde, Zooid.
Threadgill var svært aktiv i det viktige avantgardistiske miljøet i Chicago tidlig på sekstitallet der han ble medlem i AACM – Association for the Advancement of Creative Musicians og samarbeidet med bl a Muhal Richard Abrams. Senere gjorde han innspillinger med Anthony Braxton, Bill Haswell, Roscoe Mitchell, Sly & Robbie og mange flere. I 1979 debuterte han med eget band, og har etter det frontet en serie med egne grupper kjennetegnet ved eksperimentering med uvanlig instrumentering og musikk fra andre sjangere og verdenshjørner. Henry Threadgill turnerer lite og gjør kun utvalgte konserter, så Moldejazz er svært stolte av å kunne presentere den eneste konserten i Europa i 2019.

Mer om programmet og billetter her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev