Nyheter

Scheen Jazzorkester & Eyolf Dale på Sørnorsk jazzsenter-turné

Scheen Jazzorkester slipper snart ny plate i samarbeid med pianist og komponist Eyolf Dale, og i begynnelsen av november legger de ut på turné i Agder og Telemark.

Sørnorsk jazzsenter synes det er på sin plass at den 4. og siste turnéen i egen regi dette året når senterets 20-års jubileum går mot slutten, er med Scheen Jazzorkester – Sørnorsk-regionens store profesjonelle jazzensemble.

Stadig fremadstormende og kritikerroste Scheen Jazzorkester er atpåtil aktuell med ny plate i samarbeid med pianist og komponist Eyolf Dale. Den er klar for utgivelse på Losen Records til turnéen som dermed også blir en releaseturné. Det er musikken fra det nye albumet «Commuter Report» som presenteres når Scheen Jazzorkester & Eyolf Dale gjester 5 jazzklubber i Agder og Telemark fra 07. til 11. november.

«Commuter Report» har blitt et sterkt visittkort fra et fruktbart og inspirerende samarbeid. Resultatet har blitt et tett og dynamisk uttrykk uredd både romantikk og rariteter; et utadvendt stykke musikk med sans for ensembleklang og rytmiske finurligheter, og med sterke soloprestasjoner både fra Eyolf Dale og fra medlemmer i ensemblet.

Eyolf Dale, 33 år og fra Skien han også, er solist og komponist på den internasjonale jazzscenen med omfattende turnévirksomhet og flere Spellemann-nominerte plateutgivelser i eget navn. I vår gav han ut album nummer to med sitt Wolf Valley-prosjekt; «Return to Mind». Han er jevnlig å høre på store scener og festivaler i Europa med dette og andre prosjekter.

Besetning:
Guttorm Guttormsen, André Kassen, Jon Øystein Rosland, Line Bjørnør Rosland: Saksofoner / treblås.
Finn Arne Dahl Hansen, Thomas Johansson: Trompet.
Magne Rutle, Frøydis Aslesen, Åsgeir Grong: Trombone.
Rune Klakegg: Keyboard, trekkspill. Jan Olav Renvåg: Bass. Audun Kleive: Trommer.
Eyolf Dale: Piano, komposisjoner, arrangementer.

Lydtekniker: Eivind Fossnes Dahl.

Turnerute:
Onsdag 07.11.: Grenland Jazzforum
Torsdag 08.11.: Arendal Jazzklubb
Fredag 09.11.: Risør Jazzklubb
Lørdag 10.11.: Flekkefjord Jazzklubb
Søndag 11.11.: Mandal Jazzklubb.

 

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev