Nyhet

Tre dager med Jazzfest i Skien

Jazzfest Skien åpner torsdag 18. oktober med Torun Eriksen. På festivalprogrammet står også Svante Henryson Quartet, Audun Kleive solo, Bugge Wesseltoft Organ Club og Goran Kajfes Subtropic Arkestra med flere.

Torsdag 18. til lørdag 20. oktober arrangeres den andre utgaven av Jazzfest Skien med Bugge Wesseltoft som musikalsk kurator. Åpningskonserten med Torun Eriksen er allerede utsolgt. Eriksen slapp nylig sitt sjette soloalbum og er i disse dager på plateslippturné. Her oppleves hun i duoformat med bassist og mangeårige samarbeidspartner, Kjetil Dalland. «Torun Eriksens tekster dirrer like sterkt som Kjetil Dallands el-basstrenger på dette lavmælte, men substansfylte duoalbumet» skrev Terje Mosnes i sin anmeldelse av plata.

Jazzfest Skien fortsetter fredag med Svante Henryson Quartet, Bugge Wesseltoft Organ Club og Synne Sanden og Even Helte Hermansen sammen med elever fra musikklinja på Skien videregående skole. Tor Hammerø skal lede en Jazzprat med Bugge Wesseltoft, Guttorm Guttormsen, André Kassen og Roland Galewicz.

Lørdagsprogrammet åpner med det lokale bandet Lush Life. Audun Kleive solo spiller på åpningen av Telemarksutstillingen 2018. Utover ettermiddagen blir det Jazzprat ledet av Jazznytts Audun Vinger og konserter med Sørnorsk Ungdomsstorband og Guttorm Guttormsen Trio. Kveldsprogrammet består av Rowland’s Evil Jazz Trio, Cæcilie Norby & Lars Danielsson og  Goran Kajfes Subtropic Arkestra.

Mer info om programmet og billettkjøp her.

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev