Nyhet

Wang åpner jazzhøsten på Kongsberg

Onsdag 29. august åpner Ellen Andrea Wang Trio konsertsesongen på Jazz Evidence på Kongsberg. Stian Westerhus’ bestillingsverk «V», Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, Tine Asmundsen & Co, Into the Wild Hills og Krokofant står også på høstprogrammet.

Jazz Evidence på Kongsberg åpner konsertsesongen med Ellen Andrea Wang Trio onsdag 29. august. Utover høsten byr klubben på et godt og variert program. Onsdag 12. september vil bassist Tine Asmundsen hylle veteranen Vidar Johansen, så Vidar har plukket fram noen av sine komposisjonsperler og nyarrangert dem for Tines band – der han selv spiller en hovedrolle.
Andre uka i oktober spiller Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll. Premierekonserten med dette prosjektet fant sted på Kongsberg Jazzfestival i 2017, og nå er musikerne tilbake der dette eventyret startet, på Energimøllas intime scene.
Uka etter kommer Stian Westerhus. Han og hans musikere skal framføre bestillingsverket V, som ble urframført på Nasjonal jazzscene i januar 2018 til begeistret mottakelse. Denne konserten er et samarbeid med Nasjonal jazzscene, som også støtter konserten økonomisk.
Saksofonisten Morten Halle har satt sammen et stjernespekka band til konserten 21. november. Sammen med Helge Lien, Gunnar Halle, Christian Meaas Svendsen og Andreas Wildhagen utgjør han bandet Into the Wild Hills.
I desember spiller trioen Krokofant på hjemmebane, og de har med seg celebre gjester, Ståle Storløkken og Ingebrigt Håker Flaten.
JazzEvidence fortsetter også med den populære Julejam’en med Tom Hasslan, Axel Skalstad, Christian Meaas Svendsen med flere. Dessuten blir det Jazzkaféer med Ruud/Krogh Jazzband, Øystein Østensen og Tom Hasslan/Axel Skalstad. Det blir som vanlig Ungjammer for musikkelever ved musikklinja på Kongsberg v.g.s. og Kongsberg kulturskole.

Mer om programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Nasjonal arrangørstatistikk 2018

Telemarksforsking har på oppdrag fra Arrangørforum, sammenstilt og kartlagt nøkkeltall for det norske arrangørfeltet for konsertåret 2018.

Meld deg på vårt nyhetsbrev