Nyheter

I Like to Sleep er Årets unge jazzmusikere 2018

I Like to Sleep ble kåret til Årets unge jazzmusikere etter Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 18. juli. Bandet får en lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Talent Norge samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

Dette var et sjokk, vi var helt uforberedt, sier trioen som består av Amund Storløkken Åse, Nicolas Leirtrø og Øyvind Leite.  – Vi var innstilt på å ikke bli plukket ut til Jazzintro, så dette er helt fantastisk, sier de svært fornøyde musikerne.

Det ble en spennende finale på Moldejazz med fire band som alle leverte gode konserter, og det ble finalens yngste, I Like to Sleep, som til slutt ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2018.
– Det er en fryd å høre så ekstremt unge utøvere i full fart på vei inn i et helt eget musikalsk univers, sier jurymedlem og musiker, Kjetil Møster.
Saken fortsetter under bildet.

I Like to Sleep, fra venstre: Amund Storløkken Åse, Øyvind Leite og Nicolas Leirtrø. Foto: Thor Egil Leirtrø/Moldejazz

Jazzintrovinnerne ble annonsert i forkant av konserten med Tord Gustavsen Trio i Teatret Vårt, Plassen, i Molde. Prisen ble overrakt av musiker Arild Andersen og Anne Tone Raknes fra Gramo.
Årets unge jazzmusikere 2018 får en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer blant annet Norgesturné i samarbeid med Østnorsk jazzsenter. Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Norsk jazzforum for å skreddersydd lanseringen. Vederlagsbyrået Gramo gir vinnerbandet Gramo-stipend på 150 000 kroner.

Juryen sier følgende om Årets unge jazzmusikere 2018:
«Vinnerne av Jazzintro 2018 innehar en musikalsk tyngde og modenhet. De opptrer som en særegen organisk enhet. Musikerne har hver for seg et høyt teknisk nivå og formidler kollektivt et stort og bredt musikalsk spekter. Det er et band som tør å ta sjanser og som har en evne til å ta publikum med seg inn i deres suggererende univers. Musikken er ekspressiv og eksplosivt vakker. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz.

Juryen for Jazzintro 2018 bestod av bassist Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist Jan Gunnar Hoff. Juryleder var Øyvind Skjerven Larsen, fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Jazzintro
Norsk jazzforum og fem av landets ledende jazzfestivaler står bak Jazzintro som i 2018 arrangeres for ellevte gang. Med utgangspunkt i innsendt demomateriale plukket juryen ut åtte band til de innledende rundene på samarbeidsfestivalene Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival. Fire band gikk videre til finale som ble arrangert under Moldejazz 18. juli: Relling, Billy Meier, Master Oogway og I Like to Sleep.
Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz.
– Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, forteller Øyvind Skjerven Larsen, og nevner musikere som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective.

I LIKE TO SLEEP: Amund Storløkken Åse (Trondheim) – vibrafon, Nicolas Leirtrø  (Trondheim) –  barytongitar og komposisjoner, Øyvind Leite (Trondheim)  – trommer

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev