Nyhet

Martin Myhre Olsen utnevnt til NTNU-ambassadør

Saksofonist og komponist Martin Myhre Olsen ble utnevnt til NTNU-ambassadør for 2018/2019 under Jazzfest i Trondheim lørdag.

Utnevnelsen innebærer at Martin Myhre Olsen får bruke den offisielle tittelen NTNU – AMBASSADØR. Myhre Olsen mottar et stipend på 50 000 kroner som skal benyttes til turnering og profilering av han som musiker og av NTNU. Virketiden gjelder fra utnevnelsen finner sted og tolv måneder frem i tid, men tittelen NTNU – AMBASSADØR varer evig.

Ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim
Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival. Hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Det legges særlig vekt på artistens aktivitetsnivå, musikalske CV, turneplaner, kunstnerisk nivå, antall band og internasjonal virksomhet. Ambassadøren(e) får et stipend som skal brukes til turnering og/eller promotering. Trondheim Jazzfestival administrerer ambassadørordningen i samarbeid med NTNU. Ambassadøren utpekes av en komité med medlemmer fra NTNU og Trondheim Jazzfestival. Årets komité bestod av Stein Mortensholm (NTNU), Hedvig Mollestad Thomassen (musiker) og Ernst Wiggo Sandbakk (Trondheim Jazzfestival).

Komiteens begrunnelse:
«Årets NTNU – AMBASSADØR er saxofonist og komponist fra Leirsund, Akershus. Han tok eksamen ved Jazzlinja NTNU i 2013 med et påføgende årsstudium i komposisjon samme sted.
Sammen med Megalodon Collective var han Spellemannsnominert i 2015 og ble kåret til «Årets unge jazzmusiker» i 2016. Kandidaten har vært på Norgesturné med Trondheim Jazzorkester og Come Shine, han har spilt på selveste Chick Coreas fødselsdagsfest på Blue Note i New York. I tillegg er han rykende fersk vinner av årets Spellemannspris i jazz med bandet Hegge.
Siden 2014 har han vært kunstnerisk leder for MUST (Midtnorsk Ungdomsstorband), og har gitt ut platene «Midtnorsk Ungdomsstorband & Young Voices plays the music of Martin Myhre Olsen» (2016) og «New Beginnings» (2017). I mai 2018 er han plateaktuell med sitt prosjektbaserte ensemble; MMO-Ensemble og verket «Any Day Now».
Det er liten tvil om at årets kandidat er verdig tittelen, og det er en stor glede for juryen og utnevne Martin Myhre Olsen til NTNU – ambassadør 2018/2019.»

Fra forsiden

Dølajazz, Lillehammer Jazzfestival - 20. oktober 2018

Ung vilje

Dei unge viste vilje og seriøs speleglede medan sirkuset stod i vegen for superstjerna Garbarek på Dølajazzlaurdagen.

Nyhet

Høringsinnspill til statsbudsjettet 2019

Hvor ble det av musikken i budsjettet, spør daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, på høring i Stortingets familie- og kulturkomité. Økning til musikkformål i Norsk kulturfond og til Musikkutstyrsordningen samt satsing på jazzensembler og fast finansiering av regionale jazzorkestre var blant Norsk jazzforums innspill.

Meld deg på vårt nyhetsbrev