Nyhet

Mandaljazz slipper de fire første

Hegge, Goran Kajfes Subtropic Arkestra, Natalie Sandtorv og Meg og kammeraten min er bekreftet til Mandaljazz siste helga i juni.

Årets første programslipp fra Mandaljazz kommer passende nok få dager etter Spellemann har gjort stas på landets musikere for fjorårets utgivelser. Festivalen hadde allerede sikret seg Hegge før jazzprisen var i boks søndag. Sikkert like greit for det neste halvåret kan bli travelt for bandet. Jazzinorge.no’s anmelder Terje Mosnes omtalte begeistret musikken som «Souljazz som snytt ut av det glade 60-tallet».
Komponist og bassist Bjørn Marius Hegge har satt sammen et stjernelag med noen av de ypperste jazzmusikerne som finnes i Skandinavia i dag: Vigleik Storaas på piano, Jonas Kullhammar på tenorsaksofon, Håkon Mjåset Johansen på trommer og Martin Myhre Olsen på alt- og sopransaksofon.
Meg og kammeraten min var også nominert til Spellemann, i kategoriene for beste barnemusikk og beste komponist (Martin Hagfors). «Denne duoen er uimotståelig, der de kombinerer popteft, leken humor og reflektert alvor med sin musikalitet, inkluderende væremåte og avvæpnende sjarm» skrev Aftensposten om det Spellemannnominerte albumet Snydelig. Til sommeren står de på programmet til Mandaljazz.

Vokalist og låtskriver Natalie Sandtorv fra Ålesund har for alvor gjort seg bemerket de siste par årene. I 2016 mottok hun prisen ”Årets Jazztalent” fra Moldejazz og Sparebank1, skrev bestillingsverket ”Freedom Nation” til festivalen og framførte det året etter til en utsolgt Storyville. Bestillingsverket ble Sandtorvs debututgivelse som komponist. Albumet kom ut i oktober 2017 og høstet gode anmeldelser i nasjonale og internasjonale medier. Et nytt album er ventet til våren, så Natalie Sandtorv kommer til Mandaljazz 2018 med helt ny musikk.
Saken fortsetter under videoen.

Med trompetist, komponist og bandleder Goran Kajfeš i spissen serverer Subtropic Arkestra en intens og energisk liveopptreden med impulser som strekker seg fra svensk 70-talls syrerock til Sun Ras kosmiske jazz.
– Sist vi hadde besøk av et Arkestra i Mandal sto hele byen på hodet og mye tyder på at Goran Kajfes arkestra kan bli årets store klimaks, sier festivalen i en pressemelding.
Foruten Goran Kajfeš på trompet består bandet av Jonas Kullhammar (saksofon), Per “Ruskträsk” Johansson (saksofon, fløyte), Reine Fiske (gitar), Johan Holmegard (trommer), Tomas Hallonsten (orgel) og Johan Berthling (bass).

Fra forsiden

Nyhet

Tre nyheter fra Oslo Jazzfestival

Maria Kannegaard Trio skal spille på MUNCH under Oslo Jazzfestival i august, amerikanske Irreversible Entanglements tar turen til Blå, og kubanske Alexander Abreu & Havana D´Prímera gjester Cosmopolite.

Nyhet

Sju nyheter fra Jazzfest

Karin Krog og Bjørn Alterhaug feirer sitt lange musikalske samarbeid, og Mette Rasmussen vender tilbake til Trondheim med sin Trio North. I tillegg er Knut Reiersrud, Francesca Tandoi Trio, Obradovic-Tixier Duo, Jovan Pavlovic og Anja Skybakmoen klare for Jazzfest i Trondheim i mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev