Nyheter

Arild Andersen åpner Vossa Jazz

Arild Andersen har med seg Helge Lien, Gard Nilssen og Marius Neset når han åpner Vossa Jazz 2018. Den finske trommeslageren Olavi Louhivuori skriver et nytt verk til festivalen.

Det er Arild Andersen som vil stå for åpningskonserten til Vossa Jazz 2018. Andersen, en tungvekter i norsk jazz siden 1960-tallet, tar med seg en utvidet utgave av trioen han satt sammen for konsertserien «European Jazz Legends» i 2016, som resulterte i konsertplata «Rose Window».
– Fra jeg var 29 år har jeg hatt med musikere som er yngre enn meg, som Jon Balke, Pål Thowsen, Nils Petter Molvær, Tore Brunborg, Lars Janson og Bugge Wesseltoft for å nevne noen. Det har alltid vært en egen energi. For noen år siden hørte jeg Marius Neset og Gard Nilssen i Molde og tenkte at disse må jeg ta med når anledningen byr seg. Gard fikk jeg med i Mingus-prosjektet mitt 2014 og senere i trioen med Helge Lien. Marius blir med for første gang nå på Vossa Jazz. Helge har jeg vært oppmerksom på i mange år og når jeg skulle gjøre konserten i Tyskland i konsertserien «European Jazz Legends» var Helge et naturlig valg. Alle tre er nå veldig etterspurte og opptatte musikere, så det å få samlet disse til en konsert er spesielt i seg selv… før vi har spilt en eneste tone. Dette gleder jeg meg til, forteller Andersen i en pressemelding fra Vossa Jazz.

Skandinavisk stjernelag
Finske Olavi Louhivuori lager et splitter nytt verk, bestilt til Vossa Jazz 2018. Trommeslageren er blant annet kjent for sine soloprosjekt, bandet Oddarang og samarbeid med Tomasz Stanko Kvintett, Sky Dive Trio (med Thomas T. Dahl og Mats Eilertsen), Alexi Toumarila Trio og Rubicon-bandet til Mats Eilertsen.
Saken fortsetter under bildet.

Olavi Louhivuori (foto: Tero Ahonen)

Bandet han har med seg til Vossa Jazz kunne gjerne kalt seg «the very best of Scandinavia»: Den danske gitaristen Jakob Bro (Tomasz Stanko, Palle Mikkelborg, Bill Frisell, Lee Konitz), finske Juhani Aaltonen på saksofon og fløyte (Arild Andersen, Jan Garbarek) og svenske Palle Danielsson på bass (Keith Jarrett, Jan Garbarek, Bill Evans, Bobo Stenson).
Alt ligger altså til rette for en fenomenal, tverr-nordisk jazzopplevelse av de sjeldne.

Mer om Vossa Jazz-programmet og nye slipp i Jolakalenderen her.

Fra forsiden

Nyheter

David Fricke har hatt litt av en helg

Et nytt Jazznytt er ute! Cover-story Kim Myhr har laget spilleliste med inspirasjonene sine, Bent Sæther har gitt TO blindebukkintervjuer og spilt en fantastisk konsert, ny info om den danskeste jazzlåten har kommet til overflaten, Rolling Stone-redaktør David Fricke var på alle konsertene, det var vi også og snart er det allEars. Now’s the time!

Meld deg på vårt nyhetsbrev