Nyheter

Sesongåpning på Nesodden Jazzklubb

Eldbjørg Raknes åpner konserhøsten på Nesodden Jazzklubb med babykonsert lørdag 26. august. Tord Gustavsen Trio spiller onsdagen etter.

Nesodden Jazzklubb skifter fra badetøy til seinsommergevanter og åpner høstsesongen med to arrangementer på tampen av august: Eldbjørg Raknes’ konsert for babyer på Tangenten lørdag, og Tord Gustavsen Trio på Hellviktangen onsdag. Videre utover høsten blir det konserter med blant annet Jon Eberson Group, BMX med Nils Økland, Kristin Asbjørnsen Trio, Rune Your Day og Honest John. Se hele programmet til Nesodden Jazzklubb her.

Eldbjørg Raknes med publikum. (foto: Thor Egil Leirtrø)
Eldbjørg Raknes med publikum. (foto: Thor Egil Leirtrø)

Konsert for de aller yngste
Eldbjørg Raknes (47) har i en årrekke vært en av landets fineste vokalkunstnere, både som tekstformidler i vanlige sanger og innen ordløs lydmaling med og uten elektroniske effekter. Solo og i ulike ensembleformater har hun framstått som en søkende, nyskapende og dyptloddende artist, og i tillegg til den omfattende og flere ganger prisbelønte utøvervirksomheten har hun vært en viktig lærer ved Jazzlinja på NTNU i Trondheim i mer enn 20 år. Hun har også drevet omfattende kulturentreprenørarbeid – festival og Kunstnerhus – i Sjøbygda i Sør-Trøndelag, og har utgitt en rekke plater på sitt eget selskap.
På Tangenten vil Raknes opptre solo med stemme og elektronikk i et program der et improviserende publikum i alderen 0 – 12 måneder inviteres til å gi lyd fra seg, og på den måten delta i utformingen av konserten. Adgangen er begrenset til babyer med følge, bare babyene trenger billett (kr. 90), og konserten, som vil bli filmet og fotografert, er et samarbeid mellom jazzklubben og Kulturisten Junior.

Publikums- og kritikerfavoritt på Hellviktangen
Pianisten/komponisten Tord Gustavsen (46) trenger knapt noen presentasjon når han kommer til Nesodden Jazzklubb på Hellviktangen onsdag kveld, ca 15 år etter at ECM-albumene «Changing Places» og «The Ground» gjorde ham til en av de artistene som «alle» jazzklubber og jazzfestivaler i hele verden plutselig ønsket å engasjere. Siden har flere plater med Gustavsens særegne melodiske og improvisatoriske tilnærming, og et stort antall konserter, befestet den internasjonale posisjonen hans som både publikums- og kritikerfavoritt.

Tord Gustavsen (foto: Alessandra Freguja)
Tord Gustavsen (foto: Alessandra Freguja)

Som i 2003 er det Jarle Vespestad som trakterer trommene i trioen, mens kontrabassist Sigurd Hole (Eple Trio, Jon Eberson Group) har kortere fartstid med Gustavsen. For bare noen dager siden spilte trioen to konserter ved Ronnie Scott’s Piano Trio Festival i London, og er således «ferdig oppvarma» for Hellviktangen – en slags hjemmebane, siden Vespestad bor på Nesodden og Gustavsen har (øvings)hytte på halvøya.
Konserten starter klokka 20:15, dørene åpner 19:30 og som vanlig gir kjøp av sesongkort (kr. 790) adgang til både denne og sesongens resterende 11 konserter.

Fra forsiden

Nyheter

Nattjazz er avlyst

Regjeringen har forlenget forbudet mot kulturarrangementer frem til 15. juni, og dermed må Nattjazz i Bergen avlyse årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev