Nyheter

Supersilent markerer 20-årsjubileum på Ultima

På Ultima 9. september markeres improv-trioens 20-årsjubileum med konsert i Sentralens marmorsal og en installasjon i Emanuel Vigeland mausoleum.

Trompetisten og sangeren Arve Henriksen, komponist og tangentspiller Ståle Storløkken og Helge Deathprod Sten på elektronikk har i 20 år improvisert frem musikk i skjæringspunktet mellom avantgarde, støy og jazz.
Supersilent er også aktuelle på prestisjetunge Big Ears Festival – en av USAs mest toneangivende musikkfestivaler som arrangeres i Knoxville, Tennessee fra 23. – 26. mars. Der deltar også Ultima-kjenningene Nils Økland Band og Frode Haltli med Grenseskogen som var en del av fjorårets Ultimafestival. De deler plakat med blant andre Matmos som fremfører Robert Ashleys Perfect Lives (som var en del av Ultima i 2015), Gyan Riley (Ultima 2016), Laetitia Sadier (Ultima 2012), Wilco, Gavin Bryars Ensemble, The Magnetic Fields, Blonde Redhead, Tortoise, og Carla Bley.

Biletter i salg nå.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev